Cześć,
tym razem zwracam się do was z prośbą o pomoc w wysyłaniu newslettera napisanego w HTML i CSS.
Przechodząc do rzeczy. Mam w jednym pliku index.html napisany newsletter od początku do końca. Znajduję się tam kod HTML, CSS (W CSS mam dodaną też jedną animację, która nie pokazuję się w mailu.) W folderze z plikiem znajdują się też 3 foldery. Z grafiką oraz z ikonami z fontello.
Teraz potrzebuję to wysłać do różnych osób przez G-Mail. Sprawdzałem różne sposoby podane na internecie. Najczęstszy to ten:
https://www.youtube.com/watch?v=YsSwYL71q1I
Problem polega na tym, że gdy chce wysłać wiadomość, wyświetla się skrypt CSS (oprocz animacji), ramki, które utworzyłem w HTML, a nie są oddzielnymi grafikami jpg/png, tekst. To co się nie wyświetla to właśnie grafika w formie png/jpg oraz ikony z fontello. Gdy wyśle to nawet w takiej formie to po stronie odbiorcy dostaję tylko sam tekst na białym tle. Po stronie odbiorcy wygląda to tak, że nawet CSS się nie wyświetlił.
Słyszałem kiedyś, że są nawet specjalnie programy do wysyłania Newsletter przez różne skrzynki pocztowe, lecz aktualnie nie mogą nic takiego znaleźć.
Jeśli jest ktoś kto może mi pomóc z tym nawet w najmniejszym stopniu to proszę o odpowiedź.
Z góry dziękuje i pozdrawiam.