• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

czapka mikołaja na logo

Aruba Cloud VPS - 50% taniej przez 3 miesiące!
0 głosów
913 wizyt
pytanie zadane 4 grudnia 2019 w Grafika i multimedia przez kamilvvv Początkujący (430 p.)
Witam,

Czy ktoś byłby w stanie pomóc mi w takiej sprawie żeby na logo firmowe które przypomina zwykłe H nałożyć czapkę mikołaja żeby wyglądalo to w miare profesjonalnie?

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 4 grudnia 2019 przez Tnifey Pasjonat (24,190 p.)
wybrane 4 grudnia 2019 przez kamilvvv

Najlepsza

polecałbym zrobić coś takiego wektorowo, a nie rastrowo czyli użyj inkscape, adobe illustrator(, albo adobe xd)  albo innego programu do grafiki wektorowej. poszukaj w internecie wektorowej grafiki czapki mikołaja, która jest "Free for commercial use" lub w "Public domain". Pobierz w czapkę w formacie .svg. Dodaj logo swojej firmy do programu graficznego, dodaj czapkę do programu graficznego. Ustaw wszystko tak, żeby Ci się podobało. Zapisz jako .svg :) 

https://www.iconfinder.com/icons/1651937/christmas_claus_hat_santa_icon

https://www.iconfinder.com/icons/1679634/christmas_clothes_clothing_fashion_hat_winter_icon

Zaletą użycia grafiki wektorowej jest to że możesz zmienić kolory wypełnień propów etc

komentarz 4 grudnia 2019 przez kamilvvv Początkujący (430 p.)
Dziękuje Ci za rady, spróbuje coś takiego zrobić.
–1 głos
odpowiedź 4 grudnia 2019 przez dawid6512 Gaduła (4,550 p.)
To jest forum do zadawania pytań i dzięki odpowiedziom poszerzamy swoją wiedzę.

Tak btw. niezłe januszowanie.
Czyli uważasz że to nie jest pytanie? Myślałem że ktoś doradzi jak coś takiego zrobić dzięki czemu poszerzę swoją wiedzę i inni przy okazji. Także nie rozumiem twojej wypowiedzi.
komentarz 4 grudnia 2019 przez tkz Nałogowiec (42,020 p.)

Tak btw. niezłe januszowanie.

Dlaczego? 

komentarz 4 grudnia 2019 przez Tnifey Pasjonat (24,190 p.)
w sensie, że to pytanie zabrzmiało jak "niech ktoś mi to za darmo zrobi" + jest to pytanie zamknięte, na które można odpowiedzieć tak lub nie. jakby napisał w czym jest problem lub czego nie umie zrobić, to odbiór pytania byłby zupełnie inny, a tak to nadaje się trochę na zmianę kategorii z "Grafika i multimedia" na "Ogłoszenia, zlecenia".
1
Nie miałem na myśli tego żeby ktoś zrobił mi to za darmo, nie padło z mojej strony takie stwierdzenie, może rzeczywiście zle się wyraziłem ale nie miałem zamiaru nikogo urazić tym swoim "pytaniem"
komentarz 4 grudnia 2019 przez dawid6512 Gaduła (4,550 p.)

@tkz, nie odpowiem na to pytanie bo żeby to zrozumiec wystarczy umiejetnosc czytania

komentarz 4 grudnia 2019 przez tkz Nałogowiec (42,020 p.)
Jest jeszcze kultura, o niej też musisz poczytać. Buców jest pełno, więc niczym się nie popisałeś. Twoje domysły nie świadczą, że tak jest. To nadal wyłącznie Twoje zdanie. Musisz również doczytać o różnicy pomiędzy faktem, a opinią.

Podobne pytania

0 głosów
2 odpowiedzi 470 wizyt
pytanie zadane 22 listopada 2016 w Grafika i multimedia przez Boshi VIP (100,240 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 742 wizyt
pytanie zadane 25 marca 2020 w Grafika i multimedia przez niezalogowany
0 głosów
4 odpowiedzi 785 wizyt
pytanie zadane 11 kwietnia 2019 w Grafika i multimedia przez frederrer Użytkownik (740 p.)

93,103 zapytań

142,077 odpowiedzi

321,575 komentarzy

62,445 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Wprowadzenie do ITsec, tom 1 Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać dwa tomy książek o ITsec pt. "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy aż 15% zniżki! Dziękujemy ekipie Sekuraka za fajny rabat dla naszej Społeczności!

...