• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Walidacja - czysty js + listener

Aruba Cloud - Virtual Private Server VPS
–1 głos
219 wizyt
pytanie zadane 27 listopada 2019 w JavaScript przez Kloda Użytkownik (760 p.)
Cześć

Nie mogłem znaleźć konkretnego, działającego przykładu, mianowicie:

potrzebuje przykładu, który działa walidacji formularza HTML za pomocą JavaScript’u.

1) html i js musi być oddzielony ( osobny plik .js)

2) koniecznie trzeba użyć listenera dla submit’a

3) może to sprawdzać byle co, np. czy wpisany w formularzu łańcuch zgadza się z łańcuchem zapisanym w zwykłej zmiennej w js

4) Nie potrzeba tutaj informacji, ze HTML5 oferuje już pewien poziom walidacji

5) tylko i wyłącznie w użyciu czysty JavaScript

zgrubsza powiem, ze nie umiem js’a jeszcze i bardzo to by mi pomogło - zaoszczędziło czasu :)

Z góry dziękuje

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 27 listopada 2019 przez SzkolnyAdmin Szeryf (89,570 p.)

Zły dział. Przenieś na Ogłoszenia, zlecenia i podaj cenę. Tylko nie 20 zł jak ten mędrzec od zadania z SQL-a.

" bardzo to by mi pomogło - zaoszczędziło czasu " - wyceń ten zaoszczędzony czas.

komentarz 27 listopada 2019 przez Kloda Użytkownik (760 p.)
Ale gościu xD

chyba brak Ci pieniędzy XD
2
komentarz 27 listopada 2019 przez Comandeer Guru (606,550 p.)
Nie, po prostu szanuje swój czas. Jeśli Ty go zaoszczędzisz, to znaczy, że ktoś inny musiał go poświęcić. A pieniądze bardzo dobrze wyrównują takie różnice ;)
komentarz 27 listopada 2019 przez SzkolnyAdmin Szeryf (89,570 p.)
Dokładnie, charytatywnie (może nie do końca, ale ktoś musi płacić mi ZUS :) pracuję w szkole. Mam też pracę w firmie i tam bardzo cenię swój czas. Pytający już dawno by znalazł sam rozwiązanie (problem to podstawy SQL-a), ale jest widocznie przyzwyczajony do podawania wszystkiego na tacy.

Podobne pytania

0 głosów
2 odpowiedzi 2,247 wizyt
pytanie zadane 11 października 2018 w JavaScript przez Sobol3k Użytkownik (690 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 355 wizyt
pytanie zadane 8 maja 2018 w JavaScript przez XDdomino Użytkownik (680 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 326 wizyt
pytanie zadane 17 kwietnia 2018 w JavaScript przez Catalonya1992 Mądrala (5,440 p.)

93,327 zapytań

142,325 odpowiedzi

322,396 komentarzy

62,657 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Wprowadzenie do ITsec, tom 1 Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać dwa tomy książek o ITsec pt. "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy aż 15% zniżki! Dziękujemy ekipie Sekuraka za fajny rabat dla naszej Społeczności!

...