• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Forum dyskusyjne odwołujące się do rest api

VMware Cloud PRO - przenieś swoją infrastrukturę IT do chmury
0 głosów
302 wizyt
pytanie zadane 25 listopada 2019 w JavaScript przez varespol Użytkownik (710 p.)
Witam!

Chcę stworzyć system forum dyskusyjnego. Chcę aby to były dwie osobne aplikacje: jedno - REST API napisane w Java + Spring + Hibernate + baza danych MySQL, drugie - frontend. No i właśnie, tu nasuwa się pytanie, jakiej technologii użyć na froncie? Z technologii webowych umiem html i css, js trochę słabiej ale znam. Myślałem nad angularem, czy będzie to dobry wybór? Zależy mi na najbardziej na prostocie wybranego rozwiązania, bo muszę szybko się zapoznać z technologią i mam określony czas na dokończenie projektu.

1 odpowiedź

+2 głosów
odpowiedź 25 listopada 2019 przez Comandeer Guru (607,060 p.)
wybrane 25 listopada 2019 przez varespol

Najlepsza
Jeśli zależy Ci na prostocie, to zdecydowanie nie Angular – jest najbardziej złożony z całej tzw. Wielkiej Trójki. IMO najłatwiejszy z nich jest Vue.js, a React z kolei może sprawiać problemy, jeśli jesteś mocno przyzwyczajony do OOP (bo mimo wszystko nowsze pomysły w nim nawiązują zdecydowanie bardziej do FP).
komentarz 25 listopada 2019 przez varespol Użytkownik (710 p.)
A czy mógłbyś polecić coś co szybko wdrąży mnie w Vue.js? Twoim zdaniem wystarczy oficjalna dokumentacja, czy warto jeszcze na coś innego zerknąć?
1
komentarz 25 listopada 2019 przez Milesq Nałogowiec (32,020 p.)

Oficjalna dokumentacja prawie zawsze wystarczy do wdrożenia ;) 

https://vuejs.org/v2/guide/

teraz niedługo wychodzi wersja 3.0, i trochę się zmieni api vue. Svelte jest freamworkiem który również jest warty zainteresowania

komentarz 25 listopada 2019 przez Tomek Sochacki Ekspert (227,490 p.)

@Comandeer, a ja w pracy zauwazam coś zupelnie innego. Mamy apki zarowno w angular jak o w react i vanilla i ludziom z backendu gdy muszą cos zrobic najłatwiej jest właśnie w angular, gdzie jednal to podejscie klasowe jest bardziej strawne dla nich niz react. I już kilku java devow mj to mówiło. A wg mnie dokjmentacja wszystkich frameworkow jest bardzo dobra i nie sialbym paniki że angular to jakiś potworek :)

komentarz 25 listopada 2019 przez Comandeer Guru (607,060 p.)

Angular jest mocno enterprise, więc być może o to chodzi. Co nie zmienia faktu, że jest najbardziej złożony z całej trójki ;)

Podobne pytania

0 głosów
2 odpowiedzi 770 wizyt
pytanie zadane 24 lutego 2018 w Java przez KubenQPL Maniak (62,840 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 268 wizyt
pytanie zadane 17 lutego 2020 w Java przez HakerHakerski Nowicjusz (160 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 300 wizyt
pytanie zadane 26 maja 2022 w Java przez wanttobeanengineer Obywatel (1,120 p.)

93,432 zapytań

142,428 odpowiedzi

322,661 komentarzy

62,796 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

...