• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

c++ podobno dziala ale jednak nie

Object Storage Arubacloud
0 głosów
1,071 wizyt
pytanie zadane 14 listopada 2019 w C i C++ przez MaczugaPierd Nowicjusz (140 p.)

Otuż nie wykrywa żadnych problemów, i wszystko powinno smigac lecz gdy wpisuje, prawda to program nie idzie dalej tylko wyczyszcza ekran tak jak powinno to zrobic, lecz dalsza komenda if (proba==prawda) nie działa, ktoś wytłumaczy dlaczego?

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 14 listopada 2019 przez Hardwell Dyskutant (8,980 p.)
pod jaką zmienną masz proba? najlepiej udostępnij tutaj cały kod
komentarz 14 listopada 2019 przez MaczugaPierd Nowicjusz (140 p.)
#include <iostream>
using namespace std;

string login1,haslo1,login2,login3,haslo2,haslo3,proba,prawda,falsz;
 
int main(int argc, char** argv)
{
    cout << "Witamy na portalu CzepuKun."<<endl;
    cout << "Podaj login oraz haslo zeby sie zarejestrowac."<<endl;
    cout << "   "<<endl;
    cout << "Login: ";
    cin >>login1;
    cout << "   "<<endl;
    cout << "Haslo: ";
    cin >> haslo1;
    cout << "Poprawnie sie zarejestrowales."<<endl;
    system ("cls");
    cout << "Zaloguj sie teraz za pomoca hasla oraz loginu"<<endl;
    cout << "Login: ";
    cin>>login2;
    if(login1==login2)
    {
      cout << "Poprawny Login"<<endl;
    }
    else
     {
       cout << "Niepoprawny Login"<<endl;
     }
    cout << "Haslo: ";
    cin>>haslo2;
    if(haslo1==haslo2)
    {
      cout << "Poprawne haslo"<<endl;
    }
    else
    {
        cout <<"Niepoprawne haslo"<<endl;
}
    if((login1==login2)&&(haslo1==haslo2))
    {
    
    cout <<"Brawo Zalogowales sie na swoje konto."<<endl;
    
    }
    else if ((login1==login2)||(haslo1==haslo2))
    {
        cout <<"Niestety nie zalogowales sie na swoje konto."<<endl;
        cout <<"  "<<endl;
        cout <<"Czy chcesz sprobowac sie jeszcze raz zalogowac?"<<endl;
        cout <<"(Prawda/Falsz): ";
        cin >>proba;
        system ("cls");
        if (proba==prawda)
    {
      cout <<"Podaj login: ";
    cin>>login3;
      cout <<"Podaj haslo: ";
    cin>>haslo3;
    if ((login3==login1)&&(haslo3==haslo1))
    {
        cout << "Brawo Wreszcie sie zalogowales.";
      }
    if (proba==falsz)
     {
         cout <<"Zegnamy z portalu Czepukun";
     }  
    }
        }
    
    
    
    
    return 0;
}
Prosze bardzo :D
0 głosów
odpowiedź 14 listopada 2019 przez Hardwell Dyskutant (8,980 p.)
if (proba=="prawda")

 if (proba=="falsz")

 

wstaw to w cudzysłowie
komentarz 14 listopada 2019 przez tkz Nałogowiec (42,000 p.)
To nie jest problemem, zauważ, że jego stringi są puste, do czego ma je niby przyrównać?
komentarz 14 listopada 2019 przez Hardwell Dyskutant (8,980 p.)
Kod działa po dodaniu ""
komentarz 14 listopada 2019 przez tkz Nałogowiec (42,000 p.)
To nie jest rozwiązaniem problemu...

Zauważ, że cały kod do 45 linii jest zbędny.
1
komentarz 14 listopada 2019 przez MaczugaPierd Nowicjusz (140 p.)

@Hardwell,  wielkie dzieki temat do zamkniecia, wszystko śmiga!

Podobne pytania

0 głosów
3 odpowiedzi 491 wizyt
pytanie zadane 8 września 2015 w C i C++ przez veryhotshark Obywatel (1,620 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 219 wizyt
pytanie zadane 30 czerwca 2015 w C i C++ przez Pixel040 Gaduła (3,100 p.)
+1 głos
3 odpowiedzi 516 wizyt
pytanie zadane 11 czerwca 2015 w C i C++ przez Shiro Stary wyjadacz (10,300 p.)

92,568 zapytań

141,420 odpowiedzi

319,622 komentarzy

61,954 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...