• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Style nie działają

Object Storage Arubacloud
0 głosów
757 wizyt
pytanie zadane 10 listopada 2019 w HTML i CSS przez manager96 Bywalec (2,050 p.)

Cześć dlaczego na localhoście wszystko śmiga, a na hostingu ( w tym przypadku az.pl) totalnie nic nie działa, żadna komenda style, nieważne czy jest dedykowany plik style.css czy  pisze w znacznikach style w pliku php. Totalnie ignoruje wszystkie polecenia style. Pomocy, czy ktoś wie o co chodzi:

<head>

    <meta charset="utf-8" />
	<meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=edge,chrome=1" />
	<link rel="stylesheet" href="style.css" type="text/css" />
    <script type="text/javascript" src="http://code.jquery.com/jquery-1.8.1.min.js"></script>
		<title>testowa</title>
        
<style>           
.main{
 border: 1px solid black;
background: red;
}
</style>

</head>


     <div class"main">
test testtest test test test
      </div>

 

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 10 listopada 2019 przez lateM Pasjonat (17,660 p.)
Nie class"main", a class="main", brakuje znaku "=".
komentarz 10 listopada 2019 przez manager96 Bywalec (2,050 p.)
A rzeczywiście, przepraszam, w pliku php to zadziałało, ale plik style.css nie reaguje nadal, jakies sugestie dlaczego?
komentarz 10 listopada 2019 przez lateM Pasjonat (17,660 p.)
Plik css jest na tym samym poziomie w drzewku folderów, czy jest w osobnym folderze? Druga sprawa - sprawdź, czy faktycznie stworzyłeś plik z rozszerzeniem ".css" a nie np. ".css.txt".
komentarz 10 listopada 2019 przez manager96 Bywalec (2,050 p.)
Sprawdzone, wszystko powinno być ok
komentarz 10 listopada 2019 przez lateM Pasjonat (17,660 p.)
To jest jakiś przykładowy kod, czy Twoja strona nie ma znacznika "body"?
komentarz 10 listopada 2019 przez manager96 Bywalec (2,050 p.)
To jest poczatek tej strony, body jest poniżej, nie widać na urywku kodu, generalnie napisałem dziś już potrzebny mi arkusz w znacznikach style na poczatku  tego pliku, bez pliku style.css, troche mało profesjonalnie ale działa
komentarz 10 listopada 2019 przez lateM Pasjonat (17,660 p.)
Ten div też powinien być w body...
0 głosów
odpowiedź 10 listopada 2019 przez Eimens Maniak (69,240 p.)

Hej, 

korzystaj z DevTools. Na pewno od razu byś wiedział co jest nie tak. Czy nie ładuje plików css, czy źle oznaczyłeś elementy w pliku.css. Wszystko miałbyś jak na talerzu :) 

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 137 wizyt
pytanie zadane 24 stycznia 2019 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez Deeright Początkujący (380 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 201 wizyt
pytanie zadane 22 października 2018 w JavaScript przez Brzeczy Początkujący (310 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 1,212 wizyt

92,675 zapytań

141,579 odpowiedzi

320,058 komentarzy

62,039 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...