• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Ocena strony internetowej naszej firmy

Object Storage Arubacloud
0 głosów
427 wizyt
pytanie zadane 30 października 2019 w HTML i CSS przez Longin2331 Nowicjusz (150 p.)
Witam serdecznie.

Zajmuję się w naszej firmie stroną internetową i zastanawiam się co mógłbym jeszcze poprawić żeby było lepiej.

strona https://skup-aut.net

Bardzo dziękuje za wszystkie odpowiedzi.
1
komentarz 30 października 2019 przez tkz Nałogowiec (42,000 p.)
komentarz 30 października 2019 przez Longin2331 Nowicjusz (150 p.)
Nie bardzo wiem co mogę z tym zrobić czy jesteś w stanie mi pomóc?
komentarz 30 października 2019 przez tkz Nałogowiec (42,000 p.)
Znaczy masz błędy, które należy naprawić.
komentarz 30 października 2019 przez Longin2331 Nowicjusz (150 p.)
To że błędy to widzę

Ale nie mam pojęcia jak je naprawić.

Więc pytam czy masz ochotę się tym zająć, albo wytłumaczyć jak mam to naprawić. Za pomoc czywiscie zapłacę.
komentarz 30 października 2019 przez tkz Nałogowiec (42,000 p.)
Nie zajmuje się webem, musisz czekać na pomoc kogoś bardziej doświadczonego.
komentarz 30 października 2019 przez Longin2331 Nowicjusz (150 p.)
Dobrze

Dziękuję za pomoc

2 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 31 października 2019 przez obl Maniak (51,280 p.)
edycja 31 października 2019 przez obl
 
Najlepsza

tkz wskazał ci stronę, gdzie wyświetlane są błędy i ostrzeżenia. O ile ostrzeżenia można jeszcze jakoś ominąć o tyle błędy powinno się naprawić. Np. pierwszy błąd:

A charset attribute on a meta element found after the first 1024 bytes.

Dotyczy tego, że znacznik określający kodowanie pliku został umieszczony w head po innych znacznikach. Zawsze powinieneś go umieszczać na pierwszym miejscu ponieważ jego brak może wpłynąć na interpretacje informacji znajdujących się przed nim.

Zobacz w poniższym fragmencie kodu twojej strony w header ładujesz całą serię rzeczy zanim ustawiasz kodowanie strony:

<head><link rel="dns-prefetch" href="//fonts.googleapis.com"><link rel="dns-prefetch" href="//s.w.org"><link rel="dns-prefetch" href="//lexgroup1.serwerplus.pl"><link rel="dns-prefetch" href="//lh3.googleusercontent.com"><script>!function(e,t){function n(){for(var e,n=t.getElementsByTagName("link"),r=0;r<n.length;r++)"preload"===(e=n[r]).rel&&"style"===e.getAttribute("as")&&(!function(e,n,r){function a(){l.addEventListener&&l.removeEventListener("load",a),l.media=r||"all"}var l=t.createElement("link");l.rel="stylesheet",l.href=e,l.media="only x";l.addEventListener&&l.addEventListener("load",a);(function e(){t.body?n.parentNode.insertBefore(l,n):setTimeout(e)})(),function e(){for(var n=t.styleSheets,r=n.length;r--;)if(n[r].href===l.href)return a();setTimeout(e)}()}(e.href,e,e.media),e.rel=null)}function r(){n(),clearInterval(a)}try{if(t.createElement("link").relList.supports("preload"))return}catch(e){}var a=setInterval(n,300);e.addEventListener&&e.addEventListener("load",r),e.attachEvent&&e.attachEvent("onload",r),n()}(window,document);</script><link rel="dns-prefetch" href="//fonts.googleapis.com"><link rel="dns-prefetch" href="//fonts.gstatic.com"><link rel="preconnect" href="//fonts.googleapis.com" crossorigin="anonymous"><link rel="preconnect" href="//fonts.gstatic.com" crossorigin="anonymous"><script>!function(e){ress_loadGooglefont=function(e,n){var l,o,i=unescape(e.match(/=([^&]*)/)[1]).split("|"),r=[];for(l=0;l<i.length;l++){var a=i[l].split(":"),s=[a[0].replace(/\+/g," ")],f=(a[1]||"400").split(",");for(o=0;o<f.length;o++)s.push(f[o].replace(/^(regular|normal)/,"400").replace(/^b(old)?/,"700").replace(/italic$/,"i").replace(/^i/,"400i"));r.push(s)}t(e,r,n)};var t=ress_loadFont=function(t,n,l){function o(){var n=e.createElement("link");n.rel="stylesheet",n.href=t,e.head.appendChild(n)}if(l=l||"BES bswy 0",!e.addEventListener)return o();e.addEventListener("DOMContentLoaded",function(){var i,r,a,s,f,p,h,c=0,d=[],u=100,g=e.createElement("iframe");for((i=g.style).position="absolute",i.left="-9999px",e.body.appendChild(g),f='<link rel="stylesheet" href="'+t+'">',a=0;a<n.length;a++)for(s=1;s<n[a].length;s++)f+='<span style="font-size:999px;white-space:nowrap">'+l+"</span><br>";for((r=g.contentWindow.document).open(),r.write(f),r.close(),f=r.getElementsByTagName("span"),a=0;a<n.length;a++)for(p=n[a],s=1;s<p.length;s++)h=p[s].split("i"),d.push(f[c].offsetWidth),(i=f[c++].style).fontFamily='"'+p[0]+'"',i.fontWeight=h[0],h.length>1&&(i.fontStyle="italic");!function e(){for(a=0;a<d.length;a++)if(!1!==d[a]&&f[a].offsetWidth!==d[a]&&(d[a]=!1,0===--c))return setTimeout(function(){g.parentNode.removeChild(g)},1e3),o();--u>0&&setTimeout(e,100)}()})}}(document);ress_loadGooglefont('//fonts.googleapis.com/css?family=Roboto%3A300%2C300italic%2Cregular%2C700%2C700italic%7CRoboto:300%2C700');</script><noscript><link rel="stylesheet" href="//fonts.googleapis.com/css?family=Roboto%3A300%2C300italic%2Cregular%2C700%2C700italic%7CRoboto:300%2C700"></noscript><meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1">
	<meta charset="UTF-8">

Na samym początku powinno być:

<head>
<meta charset="UTF-8">

a dopiero potem inne znaczniki.

Są też ostrzeżenia:

The type attribute is unnecessary for JavaScript resources.

Dotyczące np. tego:

<script type="text/javascript" src="wp-content/plugins/snazzy-maps/snazzymaps.js?ver=1.1.5">

oznacza to, że type="text/javascript" nie jest już wymagane przez przeglądarki.

Kolejny błąd:

The sizes attribute may be specified only if the srcset attribute is also present.

Dotyczy tego:

<img width="775" height="517" src="wp-content/uploads/2019/10/imgcache/chcesz-sprzedać-samochód-775x…80.jpg 1170w, https://skup-aut.net/wp-content/uploads/2019/10/chcesz-sprzedać-samochód-775x517.jpg">

ładowanie grafik dla różnych rozdzielczości, przykład:

<img srcset="elva-fairy-320w.jpg 320w,
             elva-fairy-480w.jpg 480w,
             elva-fairy-800w.jpg 800w"
     sizes="(max-width: 320px) 280px,
            (max-width: 480px) 440px,
            800px"
     src="elva-fairy-800w.jpg" alt="Elva dressed as a fairy">

Co do wizualnej strony to bym się najbardziej doczepił sekcji po nagłówku

Skup samochodów Wrocław - skup samochodów za gotówkę

Dane tam prezentowane są nie czytelne dla użytkownika. Trzeba ładniej zaprezentować te informacje by nie zlewały się jedna z drugą. Np. Jakaś ikonka pasująca do kontekstu i pod nią krótki opis. Wszystko rozmieszczone na stronie tak żeby było czytelne. Poza tym w samym nagłówku dwa razy jest skup samochodów to trochę nie ładnie wygląda trzeba przemyśleć ten nagłówek

komentarz 31 października 2019 przez Longin2331 Nowicjusz (150 p.)
Bardzo dziękuję za wyczerpującą odpowiedź. Jednakże sam wolałbym w kodzie strony nie grzebać bo się naprawdę na tym nie znam. Czy miałbyś ochotę się tym zająć?
0 głosów
odpowiedź 30 października 2019 przez Kamil Naja Nałogowiec (27,410 p.)
Teksty na głównej są pisane pod robota, nie pod normalnego użytkownika - do przepisania normalnym językiem.
komentarz 30 października 2019 przez Longin2331 Nowicjusz (150 p.)
Czy byłbyś w stanie mi w tym pomóc. Oczywiście odpłatnie?
komentarz 30 października 2019 przez tkz Nałogowiec (42,000 p.)

@Kamil Naja, Podaj przykład. 

komentarz 30 października 2019 przez Longin2331 Nowicjusz (150 p.)
Przykład czego?

Chodzi mi o to czy mógłbyś napisać mi ten tekst normalnym językiem tak jak napisałeś. Oczywiście nie chce niczego za darmo, zapłacę ile zechcesz. Oczywiście w granicach rozsądku
komentarz 30 października 2019 przez tkz Nałogowiec (42,000 p.)
Odnosiłem się do tego co napisał Kamil.
komentarz 30 października 2019 przez Longin2331 Nowicjusz (150 p.)
Wiem przepraszam źle napisałem

Podobne pytania

+1 głos
1 odpowiedź 170 wizyt
pytanie zadane 15 listopada 2021 w Nasze projekty przez Inflancka19 Nowicjusz (130 p.)
+16 głosów
17 odpowiedzi 1,482 wizyt
+2 głosów
6 odpowiedzi 532 wizyt
pytanie zadane 27 czerwca 2017 w Nasze projekty przez Mateusz Patalan Bywalec (2,140 p.)

92,555 zapytań

141,403 odpowiedzi

319,557 komentarzy

61,940 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...