• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

jQuery "równoległe" zadania

VPS Starter Arubacloud
–1 głos
284 wizyt
pytanie zadane 27 października 2019 w JavaScript przez Mavimix Dyskutant (8,390 p.)
Da się zrobić żeby w jQuery aby 2 zadania wykonywały się jednocześnie?
komentarz 27 października 2019 przez adrian17 Ekspert (344,100 p.)
Zależy co masz na myśli jeśli "zadania". Na przykład równolegle wykonać dwa zapytania HTTP bez czekania na wynik poprzedniego? Bez problemu.
komentarz 27 października 2019 przez Mavimix Dyskutant (8,390 p.)

chodzi mi np. żeby to się wykonało w tym samym momencie:

$("#div").slideDown(300);
$(".class").fadeIn(500);

 

komentarz 27 października 2019 przez adrian17 Ekspert (344,100 p.)

To już tak działa, te funkcje są asynchroniczne: https://jsfiddle.net/wydte8h2/

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 27 października 2019 przez Tomek Sochacki Ekspert (227,510 p.)
Pytanie co chcesz dokładnie osiągnąć? Jeśli bardzo zależy Ci na jakimś zrównolegleniu operacji to zainteresuj się web workerami, ale pytanie czy na pewno chcesz jakieś bardziej złożone operacje robić client-side? Czasem takie rzeczy wygodniej jest zrobić w back-endzie, np. jeśli masz go w Javie czy czymś, co ładnie współpracuje z wieloma wątkami itp.

A jeśli koniecznie client to jak pisałem, wg mnie warto uderzyć w web workers ale najpierw trzeba by zbadać, czy na pewno w danej sytuacji jest to tak istotne? Może da się dany problem rozwiązać np. przez podejście Observable itp.?
komentarz 27 października 2019 przez Mavimix Dyskutant (8,390 p.)
u góry w komentarzu napisałem o co mi chodzi
–2 głosów
odpowiedź 27 października 2019 przez BT101 Stary wyjadacz (12,540 p.)

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 489 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 145 wizyt
pytanie zadane 7 marca 2021 w HTML i CSS przez CKM Nowicjusz (160 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 155 wizyt
pytanie zadane 5 sierpnia 2019 w JavaScript przez auradin Użytkownik (560 p.)

92,451 zapytań

141,261 odpowiedzi

319,073 komentarzy

61,853 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Akademia Sekuraka 2024 zapewnia dostęp do minimum 15 szkoleń online z bezpieczeństwa IT oraz dostęp także do materiałów z edycji Sekurak Academy z roku 2023!

Przy zakupie możecie skorzystać z kodu: pasja-akademia - użyjcie go w koszyku, a uzyskacie rabat -30% na bilety w wersji "Standard"! Więcej informacji na temat akademii 2024 znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...