• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Menu boczne - height: 100% nie działa

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
165 wizyt
pytanie zadane 27 października 2019 w HTML i CSS przez Kaworu Nowicjusz (120 p.)

Witam, mam problem.

Na zajęcia na anglistyce mam zrobić stronę internetową. Zdecydowałem się na stronę z menu po lewej stronie i główną treścią po prawej. Niestety, mimo wpisania do menu w CSS "height: 100%" menu nie sięga końca strony, to jest footera. Czy ktoś wie jak to zmienić? Jestem pewien, że to dosyć proste i banalne, ale sam nie wiem gdzie jest błąd. 

LINK do Githuba: https://github.com/SzymonBrycki/EnglishWebpage

1 odpowiedź

+1 głos
odpowiedź 27 października 2019 przez Magicone Nałogowiec (45,100 p.)
100% to pełna wysokość rodziaca, który nie ma wysokości na całą stronę. Ustaw 100% wysokości odpowiednio na html i body. Jeśli chcesz, żeby odjąć wysokość headera - musisz ją zdefiniować i zastosować np. calc.

Footer swoją drogą na position fixed jest tragicznym rozwiązaniem, powinien zajmować treść i być na końcu strony, a nie przyklejony.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 958 wizyt
pytanie zadane 30 stycznia 2018 w HTML i CSS przez Yashe Dyskutant (7,720 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 911 wizyt
pytanie zadane 3 października 2017 w HTML i CSS przez Ziuziek Mądrala (5,140 p.)
0 głosów
3 odpowiedzi 1,351 wizyt
pytanie zadane 10 stycznia 2017 w HTML i CSS przez Daniel Kudyba Obywatel (1,260 p.)

92,973 zapytań

141,937 odpowiedzi

321,172 komentarzy

62,301 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać tom 2 książki "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - będzie to około 650 stron wiedzy o ITsec (17 rozdziałów, 14 autorów, kolorowy druk).

Planowana premiera: 30.09.2024, zaś planowana wysyłka nastąpi w drugim tygodniu października 2024.

Warto preorderować, tym bardziej, iż mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy dodatkowe 15% zniżki! Dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za kod dla naszej Społeczności!

...