• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Usuwanie spacji ze stringa.

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
842 wizyt
pytanie zadane 18 października 2019 w C i C++ przez Karpik Użytkownik (680 p.)
Czy jest w bibliotece jakaś funkcja umożliwiająca usuwanie spacji ze stringa? Nie chodzi mi o wypisanie stringa bez spacji, tylko o faktyczne usuwanie ich ze zmiennej. Kożystam z sync_with_stdio(0) dla zwiękrzenia wydajności, więc rozwiązania z użyciem C odpadają.

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 18 października 2019 przez mokrowski Mędrzec (155,460 p.)
0 głosów
odpowiedź 18 października 2019 przez SimiVoid Pasjonat (19,790 p.)
#include <algorithm>

int main() {
  std::string str = "Twoj tekst";

  str.erase(std::remove(str.begin(), str.end(), ' '), str.end());

 return 0;
}

Wystarczy zajrzeć do dokumentacji albo na stackoverflow:)

Podobne pytania

0 głosów
2 odpowiedzi 8,597 wizyt
pytanie zadane 3 stycznia 2018 w Java przez Kabuuz Bywalec (2,820 p.)
+1 głos
2 odpowiedzi 393 wizyt
pytanie zadane 3 października 2022 w JavaScript przez Piotrek2713 Mądrala (5,320 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 1,237 wizyt
pytanie zadane 29 października 2020 w C i C++ przez Billy Użytkownik (680 p.)

92,455 zapytań

141,263 odpowiedzi

319,099 komentarzy

61,854 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Akademia Sekuraka 2024 zapewnia dostęp do minimum 15 szkoleń online z bezpieczeństwa IT oraz dostęp także do materiałów z edycji Sekurak Academy z roku 2023!

Przy zakupie możecie skorzystać z kodu: pasja-akademia - użyjcie go w koszyku, a uzyskacie rabat -30% na bilety w wersji "Standard"! Więcej informacji na temat akademii 2024 znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...