Hej, mam pilne pytanie do Was, przepraszam za styl pisania ale piszę to na szybkości..
Co najlepiej teraz jest zrobić na moim miejscu (praca-informatyka):
Z góry zaznaczę że mam 20 lat, jestem dopiero co po technikum informatycznym i w trakcie zaocznych studiów informatycznych:
- Zostać na helpdesku gdzie zarabiam 2.2k (czasami 2.5k) miesięcznie na rękę, mieszkam z rodzicami i nie chcą ode mnie pieniędzy - po prostu chcą abym sobie odłożył na przyszłość oraz mieć bardzo luźne studia zaoczne a informatyki które łatwo będzie mi skończyć, plus rozwijać się we własnym zakresie i ewentualnie próbować przenieść się po jakimś do innego działu w tej samej firmie (innej na moim wypizdowie nie ma), po studiach próbować ewentualnie podjąć inną pracę
czy może:
- postawić wszystko na jedną kartę, przeprowadzić się do Katowic, podjąć pracę jako administrator Windows Server, zarabiać podczas okresu próbnego ok 2800zł na rękę, po okresie próbnym będzie to ok +3400zł na rękę, wynajmować pokój za 800-1000zł (z media), samemu się żywić, musieć dwa razy na dwa tygodnie dojeżdżać ponad 100km na tą samą uczelnie, mniej odłożyć na "przyszłość", ale za to już mieszkać w "większym" mieście
Co najlepiej jest teraz zrobić? :|
Mam mętlik w głowie bo trochę szkoda mi porzucać coś gdzie wiem że mam bardzo luźo, mogę sobie sporo pieniędzy odłożyć, ale za to trochę kusi mnie spróbowanie czegoś innego :/
W "przyszłości" chciałbym uderzać w backend/bazy danych