• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Identity Server 4, external provider access token

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
140 wizyt
pytanie zadane 4 października 2019 w C# przez Crash182 Gaduła (3,600 p.)
Witam wszystkich. Czy możecie proszę pomóc mi wybrnąć z tego problemu a mianowicie, postawiłem właśnie u siebie w firmie identity server, użytkownicy mogą się logować korzystając z lokalnych kont ale również z konta Microsoft. Mamy w firmie dużo produktów z Microsoft i bardzo zależy nam na możliwości korzystania z Microsoft Graph. Problem jest taki że gdy mój użytkownik loguje się poprzez konto Microsoft, mam do czynienia z dwoma access tokens, jeden wygenerowany przez mój identity server, zawierający autoryzację to naszych wewnętrznych API, no I drugi od Microsoftu. Nie wiedziałem zabardzo co z tym zrobić. W ostateczności wrzuciłem tego tokena jako dodatkowy claim i tak oto mój VUE klient używa sobie funkcjonalność grapha. Wszystko działa do czasu gdy token straci ważność. Klienta robi tzw silent renew, ale tylko tokena odnoszacego się do naszych wewnętrznych API. Czy wie ktoś jak mogę odnawiać access token od Microsoftu i popychac go dalej do klienta? No i przede wszystkim, jak to robić bezpiecznie, bez żadnych hackow. Będę wdzięczny za wszelką pomoc. Pozdrawiam serdecznie.

Zaloguj lub zarejestruj się, aby odpowiedzieć na to pytanie.

Podobne pytania

+2 głosów
2 odpowiedzi 350 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 440 wizyt
pytanie zadane 13 czerwca 2023 w Java przez Mikołaj Pątkowski Użytkownik (530 p.)
+1 głos
1 odpowiedź 597 wizyt
pytanie zadane 18 czerwca 2022 w Java przez `Krzychuu Stary wyjadacz (13,940 p.)

92,978 zapytań

141,940 odpowiedzi

321,182 komentarzy

62,303 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać tom 2 książki "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - będzie to około 650 stron wiedzy o ITsec (17 rozdziałów, 14 autorów, kolorowy druk).

Planowana premiera: 30.09.2024, zaś planowana wysyłka nastąpi w drugim tygodniu października 2024.

Warto preorderować, tym bardziej, iż mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy dodatkowe 15% zniżki! Dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za kod dla naszej Społeczności!

...