Cześć. Mam laptopa z win10. Od jakiegoś czasu moja dziewczyna z niego głównie korzysta, bo pracuje jako księgowa. Tam w pracy do księgowania używa programu X. Wraz z instalacją programu, instaluję się też jakiś SQL, i ten program korzysta z tych baz danych. No i moja dziewczyna chciała sobie do domu wziąć czasem pracę, bo generalnie dużo tego jest i tak dalej. Mniejsza o to.
Zainstalowałem jej ten program, wszystko świetnie działa. Tylko pojawił się jeden problem. Teraz ma szkołę, w której też się uczy tej księgowości. No i tam też pracuje na specjalnym programie, który też się łączy z bazą danych.
Problem :
Jak zainstaluję te dwa programy na jednym systemie to może jej coś przestać działać. W sensie tak zgaduję tylko. I na wszelki wypadek, żeby tego uniknąć chcę to jakoś inaczej rozwiązać. I jak to najlepiej zrobić? Zainstalować drugi system i jechać po prostu na dual boot? Czy może da się utworzyć nową partycję, i stworzyć nowego użytkownika, który miałby dostęp tylko do tej partycji, i na nim instalować drugi program? Da się tak w ogóle zrobić?
Ps: nie chciałbym używać żadnych WMów