• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Upgrade starego komputera

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
173 wizyt
pytanie zadane 3 października 2019 w Sprzęt komputerowy przez Kuba233 Początkujący (490 p.)

Witam, znalazłem ostatnio u taty w pracy stary i nieużywany komputer stacjonarny. Chciałbym się dowiedzieć czy jestem w stanie zrobić z niego coś do lekkich i mało wymagających gier takich jak Minecraft/Prison archotect/Cities skylines. Wygląda on dokładnie tak: https://www.fujitsu.com/fts/products/computing/pc/desktops/esprimo-c720/ 

Specyfikacja:

- Intel i5-4590

- Intel HD Graphics 4600

- Dysk HDD

- 8Gb RAM

Ciężko mi znaleźć płytę główną ponieważ jest to jakaś własna od FUJITSU. Domyślam się, że większość z tego zestawu nie nadaje się raczej do gier ale czy jednak da się ją tanim kosztem jakoś zmodernizować czy może lepie sobie odpuścić ponieważ wszystko i tak musiałoby zostać wymienione? Jeżeli tak to czy gdyby ktoś mógł pomóc mi dobrać jakieś podzespoły do 1000zł, mogą być używane. 

2 odpowiedzi

+2 głosów
odpowiedź 3 października 2019 przez Kamil Naja Nałogowiec (27,550 p.)
Można zamienić dysk na ssd i dokupić ram i jakąś tanią kartę graficzną do gier, wtedy sprzęt dostanie kopa. Sam używam laptopa na tym samym procesorze i daje radę.
komentarz 3 października 2019 przez Nalesnik69 Użytkownik (610 p.)

Najbardziej opłacalne było by kupić te podzespoły używane wink

–1 głos
odpowiedź 3 października 2019 przez JakSky Stary wyjadacz (14,770 p.)
edycja 4 października 2019 przez JakSky

stary i nieużywany komputer 

Myślałem, że chodzi i 20 - 15 letni sprzęt a jak podałeś parametry to on taki stary nie jest..... :p

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 299 wizyt
pytanie zadane 25 stycznia 2023 w Sprzęt komputerowy przez Goferek Nowicjusz (120 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 208 wizyt
pytanie zadane 2 stycznia 2021 w Sprzęt komputerowy przez Kuciniak Użytkownik (920 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 238 wizyt
pytanie zadane 14 lutego 2020 w Sprzęt komputerowy przez mreo Użytkownik (790 p.)

92,962 zapytań

141,925 odpowiedzi

321,161 komentarzy

62,296 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać tom 2 książki "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - będzie to około 650 stron wiedzy o ITsec (17 rozdziałów, 14 autorów, kolorowy druk).

Planowana premiera: 30.09.2024, zaś planowana wysyłka nastąpi w drugim tygodniu października 2024.

Warto preorderować, tym bardziej, iż mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy dodatkowe 15% zniżki! Dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za kod dla naszej Społeczności!

...