• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Windows 10 aktualizacja

Cloud VPS
+1 głos
632 wizyt
pytanie zadane 30 lipca 2015 w Systemy operacyjne, programy przez user125 Początkujący (400 p.)
Wita zarezerwowałem  Windowsa 10 ponad miesiąc temu na W7 premium i dziś nie mogę przeprowadzić aktualizacji co zrobić ?

4 odpowiedzi

+2 głosów
odpowiedź 30 lipca 2015 przez Patrycjerz Mędrzec (192,320 p.)

Spróbuj zrobić aktualizacją za pomocą tego: http://www.dobreprogramy.pl/Windows-10-Media-Creation-Tool,Program,Windows,65126.html. Jest to narzędzie wydane przez Microsoft i umożliwia aktualizację systemu oraz stworzenie obrazu ISO W10 wink

komentarz 30 lipca 2015 przez Patrycjerz Mędrzec (192,320 p.)
A ile czasu już masz taki stan? I masz coś na ekranie?
komentarz 30 lipca 2015 przez user125 Początkujący (400 p.)
no tak 30 min, przedtem po 2 minutach dalsza część aktualizacji szła i przechodziła bez problemu, a na ekranie nic nie mam a już powinienem.
komentarz 30 lipca 2015 przez Patrycjerz Mędrzec (192,320 p.)
Jeśli masz czarny ekran, to radzę poszukać czegoś w Sieci, może ktoś ma taki sam problem. A jeśli nic nie ma, to poczekaj jeszcze z pół godzinki. Jeżeli nic się nie poprawi, to zostaje jedynie wyłączyć komputer. Jak się uruchomi tobie normalnie stary system, to bardzo dobrze, więc się o to módl. Jeśli nie, to pozostaje jedynie zainstalowanie systemu "na świeżo". Skombinuj sobie ISO Windows 10, możesz je zrobić na innym komputerze narzędziem, które ci podałem.
komentarz 30 lipca 2015 przez user125 Początkujący (400 p.)
no właśnie przed wyjśiem wyłączyłem komputer i włączyłem i nadal to samo, więc wyłączyłem bo czasu już nie miałem jutro jeszcze poczekam te pare minut i zobaczymy
komentarz 1 sierpnia 2015 przez KamilKulig Gaduła (3,670 p.)
Podstawowe pytanie - instalujesz na PC czy laptopie ?  Win 10 ma obecnie problemy z niektórymi kartami graficznymi ( stąd czarny ekran, bo przy ~80% instalowane są sterowniki ). Spróbuj (jeśli możesz ) drugą kartę i zostawić zintegrowaną kartę ( o ile masz taką możliwość )
0 głosów
odpowiedź 30 lipca 2015 przez Arkadiusz Waluk Ekspert (290,250 p.)
0 głosów
odpowiedź 30 lipca 2015 przez Michau Xlow Pasjonat (15,190 p.)
0 głosów
odpowiedź 1 sierpnia 2015 przez marcin_w Gaduła (3,190 p.)

Mam pytanie odnośnie Windows 10. Jeśli wszystko pięknie, ładnie się zaktualizuje i będę miał win10, to jak wygląda sytuacja z kluczem ? Chodzi mi o ponowną instalację w razie czego gdybym chciał zainstalować system od nowa. Jak to się dzieję, będę miał nową partycję recovery, czy też będę musiał ściągnąć sobie obraz ISO i z niego instalować Windowsa 10 ?

komentarz 1 sierpnia 2015 przez Patrycjerz Mędrzec (192,320 p.)
Jeśli zaktualizujesz system do Windows 10, to licencja zostanie przeniesiona na nowy system. Po aktualizacji możesz utworzyć obraz ISO za pomocą programu, który podałem i z instalacją za pomocą niego systemu "na świeżo" nie powinno być problemu. Jeśli masz komputer z preinstalowanym systemem, tzn. był od razu w komputerze, to podobno instalator weźmie klucz sam z płyty głównej, w przeciwnym wypadku podajesz kod ze starego systemu.
komentarz 1 sierpnia 2015 przez marcin_w Gaduła (3,190 p.)
No właśnie mój system Windows 8.1 jest od początku (od kupienia laptopa). Ja nie mam cd-keya na obudowie laptopa, więc musiałbym ewentualnie ogarnąć ten klucz z win8.1 i wpisać go jeżeli byłaby taka potrzeba zgadza się ?  (Ten program Media creation Tool już mam)
komentarz 1 sierpnia 2015 przez Patrycjerz Mędrzec (192,320 p.)
Miałeś dołączony klucz do laptopa, tzn. znajdujący się gdzieś na dole laptopa lub w opakowaniu? Jeśli nie, to jak mówiłem wcześniej, instalator powinien wziąć klucz z płyty głównej, ale nie potwierdzę ci tego, tylko tak czytałem na jakimś z serwisów.

Podobne pytania

0 głosów
3 odpowiedzi 849 wizyt
pytanie zadane 5 sierpnia 2015 w Systemy operacyjne, programy przez shou1 Nowicjusz (220 p.)
+3 głosów
9 odpowiedzi 2,039 wizyt
+1 głos
1 odpowiedź 3,912 wizyt
pytanie zadane 31 lipca 2015 w Systemy operacyjne, programy przez user125 Początkujący (400 p.)

93,454 zapytań

142,448 odpowiedzi

322,717 komentarzy

62,831 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Kursy INF.02 i INF.03
...