• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Program do przeliczania sekund na godziny, minuty, sekundy

Object Storage Arubacloud
0 głosów
1,767 wizyt
pytanie zadane 26 września 2019 w C i C++ przez Piotr Stańko Nowicjusz (150 p.)
Hej dostałem dzisiaj zadania, żeby napisać program przeliczający sekundy na godziny,minuty,sekundy

Czyli użytkownik wprowadzi wartość 4000s i program ma do przeliczyć na godziny,minuty i sekundy Czyli było by to 1h 6min i 40s. Nie wiem jak mam się za to zabrać. Dacie jakieś rady lub pomoc jak mam to liczyć?

2 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 26 września 2019 przez niezalogowany
wybrane 26 września 2019 przez Piotr Stańko
 
Najlepsza
int g int m int s

g=4000/3600

m=(4000%3600)/60
komentarz 26 września 2019 przez Piotr Stańko Nowicjusz (150 p.)
A reszte sekund?
1
komentarz 26 września 2019 przez gagyn Stary wyjadacz (11,050 p.)
Pomyśl jak byś to zrobił na kartce z ołówkiem. Potem to przenieś na kod.
komentarz 26 września 2019 przez Piotr Stańko Nowicjusz (150 p.)
Ok dzięki :)
komentarz 26 września 2019 przez Piotr Stańko Nowicjusz (150 p.)

@gagyn, Dobra poddaję się nie wiem jak obliczyć te sekundy

 

1
komentarz 26 września 2019 przez Piotr Stańko Nowicjusz (150 p.)

@gagyn,  Jednak udało się! Dzięki!

 

 

0 głosów
odpowiedź 26 września 2019 przez tkz Nałogowiec (42,000 p.)
#include <iostream>
#include <chrono>
 
int main()
{
    unsigned long long x{10000};
    std::cin>>x;
    std::chrono::seconds sec(x);
 
    std::cout << x << " second is:\n";
 
    std::cout << std::chrono::duration_cast<std::chrono::hours>(sec).count() << " hours\n";
    std::cout << std::chrono::duration_cast<std::chrono::minutes>(sec).count()<< " minutes\n";
    std::cout << sec.count()<< " seconds\n";
}

 

komentarz 26 września 2019 przez Piotr Stańko Nowicjusz (150 p.)
Nie działa
komentarz 27 września 2019 przez tkz Nałogowiec (42,000 p.)
Zależy co rozumiesz przez słowo "nie działa".

Podobne pytania

+1 głos
1 odpowiedź 1,925 wizyt
pytanie zadane 14 października 2020 w C i C++ przez ania1210 Nowicjusz (200 p.)
0 głosów
4 odpowiedzi 5,825 wizyt
pytanie zadane 12 września 2016 w Egzaminy zawodowe przez Kenzy Obywatel (1,160 p.)
0 głosów
3 odpowiedzi 2,851 wizyt

92,572 zapytań

141,422 odpowiedzi

319,643 komentarzy

61,959 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...