• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Jak zrobić zawijanie tekstu wokół obrazka w HTML i CSS.

Object Storage Arubacloud
0 głosów
3,384 wizyt
pytanie zadane 21 września 2019 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez Kubs Mądrala (5,190 p.)

Witajcie,

jak zrobić zawijanie tekstu wg. wzoru poniżej? Chcę użyć html i css.

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 21 września 2019 przez Patrycjerz Mędrzec (192,320 p.)

Zainteresuj się właściwością float –https://developer.mozilla.org/pl/docs/Web/CSS/float.

komentarz 22 września 2019 przez Kubs Mądrala (5,190 p.)
Dziękuję. Rzeczywiście ładnie działa.
0 głosów
odpowiedź 21 września 2019 przez Krzysztof Korpas Obywatel (1,560 p.)

Witam, skleciłem coś takiego na szybko powinno objaśnić zasadę. jak coś pytaj.
 

<!DOCTYPE html>

<html>

    <head>

        <style>

            body{

                margin: 0;

                padding: 0;

 

            }

            #main{

            

                display: block;

                width: 1000px;

                margin: 0 auto;

            }

            .image{

                

                display: block;

                float: left;

                height: 80px;

                width: 100px;

                

            }

            img{

                height: 80px;

                width: 100px;

                

            }

            .text{

                

                float: left;

                width: 600;

                

            }

        </style>

    </head>

    <body>

        <div id="main">

            <article>

               <div class="image"> <img src="img.png"></div>

                <p>Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nulla in maximus ante, eget placerat felis. Integer vitae augue ac nisl facilisis molestie sit amet non odio. Integer sodales vestibulum leo, ac faucibus leo egestas quis. Praesent ultricies rhoncus risus at aliquam. Sed dictum malesuada dui, id vehicula ligula pulvinar ac. Donec tristique magna id libero ultricies interdum. Vestibulum commodo erat vel nisi pretium porttitor. Vestibulum sit amet dui vel justo feugiat dignissim. Mauris condimentum convallis velit, quis commodo risus consectetur sed. Maecenas volutpat libero et vehicula rutrum. Donec est libero, semper vitae sollicitudin eu, volutpat sit amet ligula. Donec placerat viverra augue, id convallis est ullamcorper sit amet. Morbi laoreet commodo sagittis. Duis vitae imperdiet ipsum, at lacinia justo. </p></article>

            </article>

        </div>

    </body>

</html>

 

komentarz 22 września 2019 przez Kubs Mądrala (5,190 p.)
A jak zwiększyć odstęp miedzy tekstem a zdjęciem?
komentarz 23 września 2019 przez Kubs Mądrala (5,190 p.)

@Krzysztof Korpas, Dałem radę. Dzięki serdecznie za ten przykład.

Podobne pytania

0 głosów
2 odpowiedzi 646 wizyt
pytanie zadane 19 października 2016 w HTML i CSS przez Alex.Ironside Stary wyjadacz (14,900 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 256 wizyt
0 głosów
2 odpowiedzi 121 wizyt
pytanie zadane 29 lutego w HTML i CSS przez whiteman808 Obywatel (1,820 p.)

92,575 zapytań

141,424 odpowiedzi

319,649 komentarzy

61,960 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...