• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Janusz RPG - Zabawna gra oparta na walce w czasie rzeczywistym!

Cloud VPS
+2 głosów
1,401 wizyt
pytanie zadane 20 września 2019 w Nasze projekty przez Itnes Początkujący (350 p.)

Witam!

Chciałbym pochwalić się, a równocześnie wystawić się na krytykę (byle konstruktywną ;-) ) mojej nowej gry na Androida o nazwie Janusz RPG. Gra zawiera różne mechaniki RPGowe takie jak ulepszanie rynsztunku, wbijanie poziomów, czy ważenie mikstur, a to wszystko w prześmiewczym stylu tzw. "steoretypowego Janusza". Jest to pierwszy mój taki projekt do którego podszedłem tak bardzo na poważnie w kontekście technicznym, gdyż praktycznie wszystkie grafiki(za wyjątkiem nieba) są robione ręcznie, a kod jest wyjątkowo czysty(jak na moje dotychczasowe standardy) w dodatku założenia są znacznie ambitniejsze od typowego "clickera". Dlatego byłbym bardzo wdzięczny gdyby ktoś zechciał poświęcić chwilkę, żeby zagrać i stwierdzić co się podoba/nie podoba i co można ewentualnie zmienić/usprawnić. 

Z góry dziękuję i będzie mi bardzo miło jak dzięki mojej pracy uda się komuś z szanownych bywalców forum odprężyć choć na chwilę, a może nawet zmotywować do pracy. Pozdrawiam.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.VodkaStudio.JanuszRPG&hl=pl

Gra jest zrobiona na silniku unity, a kod napisany w pełni w C#. 

P.S. Na wszystkie pytania natury technicznej chętnie odpowiem ;)

komentarz 17 lutego 2023 przez Dzinu Nowicjusz (100 p.)
Witam, wczoraj pobrałem grę i jest naprawdę fajna do odmóżdżenia się, ale nie wiem gdzie znaleźć grzybki, może mógłby mi ktoś doradzić?

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 11 października 2019 przez profesorek96 Szeryf (91,400 p.)
Fajna gierka ;) Grafiki robiłeś sam ? W czym i masz może jakieś poradniki ?

Podobne pytania

+2 głosów
2 odpowiedzi 818 wizyt
pytanie zadane 3 listopada 2017 w Nasze projekty przez Insygnia Nowicjusz (150 p.)
+8 głosów
1 odpowiedź 1,140 wizyt
pytanie zadane 16 maja 2016 w Nasze projekty przez FrozenShade Bywalec (2,680 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 725 wizyt
pytanie zadane 14 września 2018 w Systemy operacyjne, programy przez comoto45 Nowicjusz (160 p.)

93,487 zapytań

142,420 odpowiedzi

322,771 komentarzy

62,902 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Kursy INF.02 i INF.03
...