Cześć, szukam wskazówek i rad na temat logowania usera do API przy pomocy tokenu. Logowanie mam już zrobione i obsłużone po stronie serwera i frontu ale nie do końca mam pewność czy robię to dobrze. Teraz po zalogowaniu i otrzymaniu tokenu z API w Vue zapisuje token do store i localstorage. Gdy user odświeży stronę sprawdzam czy istnieje token w localstorage i jeśli tak to sprawdzam czy jest on poprawny i zapisuję w store. Jeśli jednak tokenu nie ma w localstorage, przekierowuję usera do strony logowania. I tutaj moje pytanie, aktualnie działa to tak, że userowi w takim przypadku zostaje przypisany nowy token i w bazie dany user ma teraz dwa tokeny dostępu, oba prawidłowe. Czy powinno to działać w taki sposób? Szukałem w docs Passporta ale nie znalazłem informacji na ten temat (chyba, że ją ominąłem), znalazłem tylko metodę tokens() dostępną z poziomu modelu User, która zwraca wszystkie tokeny. Czy powinienem skonstruować metodę do logowania w taki sposób aby w przypadku, gdy user posiada już jeden aktywny token nie przydzielał się mu kolejny ? Jak działają takie systemy logowania? Czy tokenów może być niezliczona ilość? I jak wygląda logowanie na wielu urządzeniach w tym samym czasie?