Hej, wymyśliłam sobie projekt na uczelnie wykonanie aplikacji webowej w Javascripcie do umawiania wizyt typu: fryzjer, lekarz itd. Typu wyszczególnione konkretne usługi z których osoba może umówić się na konkretną porę (coś typu znanylekarz itd.) Znam trochę HTML, CSS i podstawy JS. Ale jestem totalnym lajkiem. I o ile myślę, że wiem jak zrobić stronę graficznie itd, wiem też, że będę potrzebować stworzyć bazę danych itd, jednak zaczęłam się obawiać o to jak zrobić właśnie ten kalendarz i możliwość "umówienia się" czy zalogowania przez pracownika, żeby wiedział jakie ma prace do wykonania. Chodzi mi głównie, czy kalendarz i panel logowania da się zrobić w Javascripcie czy będę musiała połączyć to z jeszcze jednym językiem (PHP czy inny?), przy wykorzystaniu którego byłoby najprościej?
Od razu mówię, nie chcę rozwiązania na tacy żadnych gotowców, ale jakbyście mogli mi pomóc, nakreślić trochę drogę za co w pierwszej kolejności się zabrać (jakie podjąć kroki aby osiągnąć swój cel) im bardziej nad tym "myślę" tym mam wrażenie, że za bardzo sobie to rozbudowałam jak na swoje możliwości i nie wiem w co "włożyć" ręce, jak się za to zabrać po kolei.
Będę bardzo wdzięczna za pomoc!
Pozdrawiam.