PIL ma funkcję ImageGrab do wyciągania screenshota ekranu. Są też alternatywy: https://stackoverflow.com/questions/2846947/get-screenshot-on-windows-with-python
Potem wystarczy, zazwyczaj z użyciem PIL, przeiterować się po pikselach i porównać kolor.
Skoro dajesz takie pytanie to znaczy, że czekasz na kompletne rozwiązanie?
(Zwróć uwagę, że autor pytania zadał nowsze pytanie po tym; w zasadzie trochę niepotrzebnie tu odpisujesz.)
(również trochę słaba ta odpowiedź, bo przed kombinowaniem z wielowątkowością (w Pythonie???) lepiej się zastanowić czy po prostu nie ma wydajniejszego wbudowanego API do zrobienia tego - patrz moja odpowiedź w nowszym pytaniu.)
OK, ale to słaba alternatywa.
Python interpretuje program po kolei i używa jednego wątku procesora. Możesz zmusić go, by użył wszystkich.
Używając multithreading, Python też zawsze i tak używa jednego wątku na raz (patrz GIL).
A nawet gdyby, to teraz robiłbyś 1920*1080==2073600 screenshotów po kolei na powiedzmy 8 rdzeniach zamiast na jednym - niewielka poprawa.
Nie sugerowałem też "szukania innych bibliotek" - ponownie, patrz moja odpowiedź w nowszym pytaniu - proponowałem tylko użycie innej funkcji na tym samym obiekcie.
93,632 zapytań
142,556 odpowiedzi
323,056 komentarzy
63,139 pasjonatów
Top 15 użytkowników
Motyw:
Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡
Oto polecana książka warta uwagi.Pełną listę książek znajdziesz tutaj