• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Architektura systemów kompuiterowych

Aruba Cloud PRO i VPS, Openstack, VMWare, MS Hyper-V
0 głosów
122 wizyt
pytanie zadane 30 sierpnia 2019 w Assembler przez krystian1997 Obywatel (1,020 p.)

Zad 1. Witam czy jest ktoś w stanie wytłumaczyć albo rozpisać jak działają instrukcje podanych rejestrów? Wiem że potem zamienia się niektóre wyniki na 0000, 8000 albo FFFF.
Zad.2 Jak zamieniamy liczbę do postaci binarnej zmiennoprzecinkowej znormalizowanej pojedynczej precyzji?

Na początku trzeba zamienić ją na binarke ale nie kumam tej mantysy i cechy do końca

Zad.3 Jest to tak zwany polish inverse, chciałbym wiedzieć kiedy używamy strzałki w góre i w dół oraz jak zrobić mnożenie, dzielenie i jaka kolejność z nawiasami

Gdyby ktoś umiał też rozpisać zależność z zadania 4, skąd wiadomo ile cyfr ma offset, tag itd to będę wdzięczny. Myślalem że dobrze się nauczyłem ale widocznie robiłem te zadania źle. Za podpowiedzi będę wdzięczny

Zaloguj lub zarejestruj się, aby odpowiedzieć na to pytanie.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 366 wizyt
pytanie zadane 12 maja 2020 w Assembler przez evela Nowicjusz (120 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 372 wizyt
pytanie zadane 8 grudnia 2019 w Assembler przez Vlad Nowicjusz (120 p.)
+1 głos
2 odpowiedzi 441 wizyt
pytanie zadane 6 lutego 2018 w Assembler przez Paweł Piech Użytkownik (720 p.)

90,818 zapytań

139,493 odpowiedzi

313,553 komentarzy

60,311 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Sklep oferujący ćwiczenia JavaScript, PHP, rozmowy rekrutacyjne dla programistów i inne materiały

Oto dwie polecane książki warte uwagi. Pełną listę znajdziesz tutaj.

...