• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Vue.js - Commit

Object Storage Arubacloud
0 głosów
241 wizyt
pytanie zadane 29 sierpnia 2019 w JavaScript przez Majonez.exe Gaduła (3,490 p.)

Witam, na mojej stronie (https://aurolia-css.github.io) mam sekcje "commit", za pomocą Vue.js wyświetla ona nazwę ostatniego commita (ciąg znaków) na Github. Jak zrobić żeby wyświetlała także datę. Np. 15 Days ago? Czy w ogóle takie coś można zrobić w Vue.js (w dokumentacji nic nie znalazłem jak na razie) Przeszukałem całego Codepena i nic nie znalazłem w wyszukiwarce także nić frownnie wiem co robić. Pomóżcie.

 

I jeszcze kod sekcji:

 

<div id="commit" class="shadow-2dp">
<ul>
<li v-for="record in commits" class="li">
Last Github commit: <a :href="record.html_url" target="_blank" class="commit">{{record.sha.slice(0, 100)}}</a>
</li>
</ul>
</div>

 

Dziękuje laugh

2 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 29 sierpnia 2019 przez adrian17 Ekspert (344,860 p.)
wybrane 29 sierpnia 2019 przez Majonez.exe
 
Najlepsza
To nie ma żadnego związku z vue. W index.js pobiera z API githuba listę commitów i wrzuca do zmiennej "commits".
komentarz 29 sierpnia 2019 przez Majonez.exe Gaduła (3,490 p.)
Ale ten moment idzie tylko na dokumentacje tam może zostać, co innego jakby szło pod produkt końcowy (framework cały) wtedy był bym zmartwiony
komentarz 29 sierpnia 2019 przez adrian17 Ekspert (344,860 p.)

https://date-fns.org/

Gdzie to ma opcję pobrania? :P No i z tego co widzę popularnością dopiero zaczyna się zbliżać do moment.

komentarz 29 sierpnia 2019 przez Majonez.exe Gaduła (3,490 p.)
https://date-fns.org/v2.0.1/docs/Getting-Started Dopiero pod koniec strony.. tak przynajmniej mi się wydaje z pierwszego patrzenia.

 

Widzę że date-fns coś ukrywają tego download'a tylko "zachęcają zachęcają kodem (tak jak biedronka promocjami) a potem okazuje się że (tutaj już nie o bierdonce) to jest po prostu gówno..
komentarz 29 sierpnia 2019 przez adrian17 Ekspert (344,860 p.)
Nie widzę downloadu min.js'a, widzę tylko paczkę npma :P
komentarz 29 sierpnia 2019 przez Majonez.exe Gaduła (3,490 p.)
I właśnie o tym mówię. Nie zbyt zachęcające to jest, np. mnie sposobem ułożenia treści nie zachęcili, raczej odepchnęli a co o download nawet nie wspomnę. (UI mają ładne to im mogę przyznać). Układem treści itp. zachęca np. materializecss.com czy vuejs.org a o innych frameworkach nawet nie wspomnę też zachęcają ale użytkowaniem a nie przykładowym pustym kodem.

 

(PS download to także instalacja npm czy czytanie pliku ze strony)
0 głosów
odpowiedź 29 sierpnia 2019 przez kubaapk Nałogowiec (44,270 p.)

https://api.github.com/repos/aurolia-css/aurolia-css.github.io/commits -> przecież masz tutaj datę ostatniego commita. W czym problem?

komentarz 29 sierpnia 2019 przez Majonez.exe Gaduła (3,490 p.)
Jest ale nie w takiej formie mi chodzi

Podobne pytania

+2 głosów
1 odpowiedź 74 wizyt
+1 głos
1 odpowiedź 169 wizyt
pytanie zadane 16 stycznia 2023 w JavaScript przez mi-20 Stary wyjadacz (13,190 p.)
+1 głos
1 odpowiedź 142 wizyt
pytanie zadane 16 listopada 2022 w JavaScript przez mi-20 Stary wyjadacz (13,190 p.)

92,552 zapytań

141,399 odpowiedzi

319,533 komentarzy

61,938 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...