• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Odwzorowanie relacji w Javie Hibernate (Oracle)

42 Warsaw Coding Academy
0 głosów
137 wizyt
pytanie zadane 29 sierpnia 2019 w Java przez poldeeek Mądrala (5,980 p.)
Witam, zrobiłem model bazy danych w datamodelerze i po przerobieniu go na model relacyjny datamodeler zawsze zamienia relacje wiele do wielu na relację 2 razy jeden do wielu i po środu wstawia tabelkę pomocniczą. Czy pisząc program w Hibernate mogę tą tabelkę pomocniczą pominąć i stworzyć adnotacje po prostu dla tych 2 tabel, które są pierwotnie bez tej tabeli pomocniczej ?

1 odpowiedź

+1 głos
odpowiedź 29 sierpnia 2019 przez Arkadiusz Fajdek Dyskutant (9,450 p.)
wybrane 29 sierpnia 2019 przez poldeeek

Najlepsza

Hej!

Nie do końca wiem jakiej relacji oczekujesz - jeśli jeden do wielu, i zrobisz nie do końca czyste mapowanie, oraz będziesz generować bazkę z encji, to hibernate stworzy tabelke pomocniczą (co jest głupie). Tutaj masz dokładny opis jak zrobić poprawnie mapowanie @OneToMany bez dodatkowej tablekhttps://vladmihalcea.com/the-best-way-to-map-a-onetomany-association-with-jpa-and-hibernate/

Jeśli natomiast jest to typowe @ManyToMany to tabelka pomocnicza jest konieczna, nawet z punktu widzenia bazy danych. https://vladmihalcea.com/the-best-way-to-use-the-manytomany-annotation-with-jpa-and-hibernate/

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 373 wizyt
pytanie zadane 19 sierpnia 2019 w Java przez poldeeek Mądrala (5,980 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 212 wizyt
pytanie zadane 24 sierpnia 2019 w Java przez poldeeek Mądrala (5,980 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 205 wizyt
pytanie zadane 6 kwietnia 2018 w Ogłoszenia, zlecenia przez mszot Nowicjusz (120 p.)

93,377 zapytań

142,380 odpowiedzi

322,529 komentarzy

62,727 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

VMware Cloud PRO - przenieś swoją infrastrukturę IT do chmury
...