• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Najlepsza waszym zdaniem książka PHP

Cloud VPS
–1 głos
3,623 wizyt
pytanie zadane 4 kwietnia 2015 w PHP przez mikwas Początkujący (290 p.)
Witam wszystkich,
chciałbym zapytać doświadczonych koderów php, jakie książki poruszające tematykę programowania w php cenią sobie najbardziej. Na pewno byłbym zainteresowany książką z praktycznymi przykładami zastosowania kodu. Pobudzająca do działania. Nie interesuje mnie bita teoria, co to jest zmienna, klasa itp. Tego jest pełno.

Z góry dzięki za odpowiedzi,

Pozdrawiam

5 odpowiedzi

+5 głosów
odpowiedź 4 kwietnia 2015 przez Robert Użytkownik (540 p.)
wybrane 6 kwietnia 2015 przez mikwas

Najlepsza
Sam się też uczyłem z przykładów, z różnych źródeł, ale rozpocząć mi pomogła ta właśnie książka http://helion.pl/ksiazki/php-i-mysql-tworzenie-stron-www-vademecum-profesjonalisty-wydanie-czwarte-luke-welling-laura-thomson,phms4v.htm , naprawdę dużo dowiedziałem się po jej przeczytaniu, pomogło mnie zrozumieć inne skrypty i t.p. Wiem, że sporo ludzi poleca tę książkę w swoim czasie mnie ją polecił pan Mirosław.
komentarz 4 kwietnia 2015 przez elaen Gaduła (4,760 p.)
Tak jak przedmówca, jeżeli jesteś pasjonatem książek i lubisz trzymać wiedzę w rękach, również polecam tę książkę. Solidne podstawy do tego żeby potem zacząć czytać i uczyć się z internetu.
komentarz 4 kwietnia 2015 przez DL TD Nałogowiec (36,710 p.)
Ja też polecam tą książkę. Wszystko jasno i solidnie opisane. Dodatkowo dostajemy wszystkie pliki :)
+3 głosów
odpowiedź 4 kwietnia 2015 przez grun Początkujący (440 p.)
Polecił bym naukę na przykładach.
Sam ucze się programowania od 3 lat ( 2 lata z książek) Ale najwięcej nauczyło mnie życie. Stawiałem sobie sztuczne wymagania np. ( na studia stowrzyłem stronkę która pozwalała zapisywać się do odpowiednich grup. Wszyscy z tego chętnie korzystają a ja zyskałem wiedze + możliwość pierwszego zapisu).

Staraj się wymyślać problemy. Np stwórz sobie wirtualny portfel, zbiór książek itp... Napotkasz po drodze mnóstwo problemów, które poszerzą Twoją wiedzę.
+1 głos
odpowiedź 4 kwietnia 2015 przez Qhoros Mądrala (7,110 p.)
PHP jest tak szeroko rozpowszechnionym językiem, że książki nie są ci potrzebne. Po prostu zacznij czytać i robić. Ja w PHP siedzę parę lat, przy czym 90%+ to moje własne projekty, z którymi nierzadko mogłem wchodzić na rynek. Wystarczy "przetwać" jakiś czas, a później zaczynasz myśleć "a co by było gdyby....", siadasz i piszesz. ;)

Pozdrawiam
–2 głosów
odpowiedź 4 kwietnia 2015 przez krecik1334 Maniak (58,390 p.)
Polecam PHP5 - ćwiczenia praktyczne wyd. Helion. Mało teorii, głównie zastosowania kodu.
–2 głosów
odpowiedź 4 kwietnia 2015 przez Wilczu Mądrala (5,190 p.)

Podobne pytania

0 głosów
5 odpowiedzi 2,815 wizyt
+1 głos
3 odpowiedzi 2,050 wizyt
pytanie zadane 22 sierpnia 2015 w Java przez Damianoo4444 Bywalec (2,700 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 1,064 wizyt
pytanie zadane 13 kwietnia 2017 w PHP przez marcin99b Szeryf (84,410 p.)

93,456 zapytań

142,451 odpowiedzi

322,721 komentarzy

62,837 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Kursy INF.02 i INF.03
...