• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

C++ Builder 6 - Jak stworzyć odtwarzacz video?

Cloud VPS
0 głosów
464 wizyt
pytanie zadane 7 sierpnia 2019 w C i C++ przez Mariuszzz Nowicjusz (220 p.)
Witam, mam problem ze stworzeniem odtwarzacza plików video(avi lub mpeg) w programie C++ builder 6. Próbowałem szukać rozwiązania w internecie jednak w większości podany był sposób z dodaniem MediaPlayera i Panelu, jednak po ustawieniu display na panel1, visible na true nic się nie dzieje. Pasek MediaPlayera po uruchomieniu pliku pokazuje jakby nagranie się uruchomiło i leciało jednak na Panelu nic się nie wyświetla. Próbowałem różnych plików avi, mpeg jednak bez nic to nie dało. Czy ktoś mógłby naprowadzić mnie na poprawne stworzenie takiego programu?

Z góry dziękuję :)
komentarz 7 sierpnia 2019 przez tkz Nałogowiec (42,040 p.)
Zmień na Qt.

1 odpowiedź

+2 głosów
odpowiedź 7 sierpnia 2019 przez gnu_ewm Gaduła (3,340 p.)
wybrane 7 sierpnia 2019 przez Mariuszzz

Najlepsza
C++ Builder jest już przestarzały, proponuję uczyć się czegoś nowszego.
komentarz 7 sierpnia 2019 przez Mariuszzz Nowicjusz (220 p.)
Mówiąc szczerze sięgałem po buildera tylko dlatego że wydawał się bardzo prosty a nie planuje tak na prawdę już nic więcej tam robić oprócz tego programu z odtwarzaczem.
Czyli co będzie najwygodniejsze i najszybsze do wykonania takiego programu? Tak jak podpowiadał kolega wyżej Qt?
komentarz 8 sierpnia 2019 przez DragonCoder Nałogowiec (36,500 p.)
Wygodniejsze czy szybsze, moze i nie, bo nie znasz jezscze tego programu/IDE. Bedzie nowsze, znajdziesz przyklad w siecii, znajdziesz wieksza pomoc na stacku, qt forum i tu pewnie tez
komentarz 8 sierpnia 2019 przez DragonCoder Nałogowiec (36,500 p.)
https://doc.qt.io/qt-5/qtmultimedia-multimediawidgets-player-example.html

Qt ma jedna z lepszych dokumentacji jakich widziałem i mysle, ze wiele osob tez to powie. A ich baza przykładowych programow jest ogromna.
komentarz 8 sierpnia 2019 przez tkz Nałogowiec (42,040 p.)
Tylko trzeba się liczyć z tym, że to kombajn, i wybór technologi, w tym wypadku biblioteki/frameworku zależy od potrzeb.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 938 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 430 wizyt

93,482 zapytań

142,414 odpowiedzi

322,761 komentarzy

62,894 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Kursy INF.02 i INF.03
...