• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Traefik Docker problem z uruchomieniem aplikacji na domenie

Aruba Cloud VPS - 50% taniej przez 3 miesiące!
0 głosów
453 wizyt
pytanie zadane 1 sierpnia 2019 w Systemy operacyjne, programy przez `Krzychuu Stary wyjadacz (13,940 p.)
Witam,

ostatnio zainteresowałem się Traefik i napotkałem problem otóż gdy uruchamiam aplikacje na subdomenie api.nazwa.pl apka się uruchamia a gdy próbuję uruchomić prawie tak samo jak na api.nazwa.pl zmieniając tylko domenę na nazwa.pl wyskakuje 404 page not found.

Kod: https://pastebin.com/NwBAfTik

1 odpowiedź

+1 głos
odpowiedź 1 sierpnia 2019 przez mtk3d Nałogowiec (46,690 p.)
wybrane 2 sierpnia 2019 przez `Krzychuu

Najlepsza
Ściągnąłem tą konfigurację i odpaliłem u siebie. W traefiku jest wszystko ok, problem musi leżeć w kontenerze samej aplikacji. Upewnij się, że index.html leży na pewno w dobrym miejscu, wylistuj go np. przed samym końcem budowania.
komentarz 1 sierpnia 2019 przez `Krzychuu Stary wyjadacz (13,940 p.)
Wszystko jest ok, dzisiaj pobawiłem się trochę konfiguracją treafik i udało mi się zrobić tak że wszystko działało ale był problem taki że aplikacje zmieniły się raz była z subdomeny a po kilku odswiezeniach strony była prawidłowa aplikacja
komentarz 1 sierpnia 2019 przez `Krzychuu Stary wyjadacz (13,940 p.)

@mtk3d, w kontenerach aplikacji powinienem ustawiać porty np. 3000:80 a w label traefik.port=80?

komentarz 2 sierpnia 2019 przez mtk3d Nałogowiec (46,690 p.)
Jeśli chcesz w systemie wystawić sobie port to możesz, ale do działania nie musisz wystawiać nic, bo traefik komunikuje się po wewnętrznej sieci z kontenerem
komentarz 2 sierpnia 2019 przez `Krzychuu Stary wyjadacz (13,940 p.)
trochę się pobawiłem ustawieniami moich kontenerów i już wszystko gra, dziękuje za pomoc :)
1
komentarz 2 sierpnia 2019 przez mtk3d Nałogowiec (46,690 p.)
Zaden problem :D
komentarz 5 sierpnia 2019 przez `Krzychuu Stary wyjadacz (13,940 p.)
Jednak nie do końca mi działa, na firefox i opera wszystko śmiga każda strona a na google chrome nie działa tylko strona host tzn bez subdomeny, na internecie nic nie ma na ten temat, o co może chodzić?.  Od razu zaznaczę że na razie nie mam certyfikatu SSL i wszystko leci na http

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 244 wizyt
0 głosów
2 odpowiedzi 336 wizyt
pytanie zadane 12 sierpnia 2019 w Systemy operacyjne, programy przez Jan Patryk Kowalski Obywatel (1,880 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 305 wizyt

93,102 zapytań

142,066 odpowiedzi

321,526 komentarzy

62,442 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Wprowadzenie do ITsec, tom 1 Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać dwa tomy książek o ITsec pt. "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy aż 15% zniżki! Dziękujemy ekipie Sekuraka za fajny rabat dla naszej Społeczności!

...