Cześć wszystkim. Nazywam się Krzysiek i od paru tygodni powoli stawiam pierwsze kroki w programowaniu. Drogę określiłem sobie sam, front-end, na początek (Nie mam pewności czy wybrałem dobrze, ale podstawy nauki sprawiają mi przyjemność, dobrze się w tym czuję i mam zapał na dalszą drogę). Przerobiłem podstawy (Kursy WebSamuraja o HTML, CSS i niestety niedokończony o JS). W przerwach klikam sobie też kursy na CodeAcademy. Dzisiaj na forum dowiedziałem się o MDN, również przerobię na dniach. W każdym razie to tylko początki. Niestety nie mam żadnego znajomego programisty, który podrzucałby mi następne kroki i jakieś sensowne sprawdzone materiały, więc uznałem, że tutaj zadam te pytania i ładnie poproszę Was, abyście zostali moimi mentorami/przewodnikami. Odsiewanie marnego contentu i poszukiwanie drogi oraz materiałów przez osobę początkującą, to chyba największa bariera do przeskoczenia na początku. Podeślecie coś sprawdzonego na dalszą drogę (Najlepiej coś darmowego, gdyż budżet mocno ograniczony)? Pokierujecie tak, abym mógł się rozwijać, wskoczył kiedyś na wyższy poziom i mógł dołączyć do waszego grona? Jeśli doczytaliście do końca, to bardzo dziękuję za poświęcony czas i będę wdzięczny za każdą otrzymaną pomoc. Życzę Wam wszystkim przyjemnego dnia :)