• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Optymalizacja zdjęć a prawa autorskie

VMware Cloud PRO - przenieś swoją infrastrukturę IT do chmury
+2 głosów
284 wizyt
pytanie zadane 29 lipca 2019 w Grafika i multimedia przez pp2k2222 Nowicjusz (170 p.)
Witam udostępniono mi grafiki których mogę użyć na stronie internetowej nie mam prawa do ich modyfikacji i mam pytanie, czy zmiana rozszerzenia, kompresja (zdjęcie oczywiście wygląda dobrze po kompresji) i skalowanie zdjęcia do mniejszych rozmiarów są traktowane jako modyfikacja? Jeśli tak to czy spotkał się ktoś z sytuacją gdzie ktoś robił tego problem i wyciągać konsekwencje prawne.

1 odpowiedź

+3 głosów
odpowiedź 29 lipca 2019 przez Hunter94 Mądrala (6,290 p.)
wybrane 30 lipca 2019 przez pp2k2222

Najlepsza
Tak jest to niezgodne, twórca może ma w księdze produktu ustalone jaka ma być rozdzielczość i format.
Kompresja nawet bezstratna będzie modyfikacją.

Na przykład istnieje możliwość że w zdjęciu jest użyta steganografia i zmiana formatu ją usunie.

Tak samo jak dane w formacie JSON przerzucone do XML'a będą przetwarzaniem danych.

Podobne pytania

0 głosów
2 odpowiedzi 255 wizyt
pytanie zadane 14 kwietnia 2020 w Grafika i multimedia przez Anonim666 Użytkownik (950 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 228 wizyt
pytanie zadane 26 października 2019 w Grafika i multimedia przez Mavimix Dyskutant (8,420 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 192 wizyt
pytanie zadane 16 marca 2018 w Grafika i multimedia przez Oskar Szkurłat Bywalec (2,780 p.)

93,444 zapytań

142,436 odpowiedzi

322,697 komentarzy

62,806 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

...