Witam.
Dostałem się na Technologie Komputerowe w Uniwersytecie Poznańskim i po obejrzeniu programu studiów rodzi mi się dylemat czy na pewno nadaję się na taki kierunek.
Zauważyłem, że pojawia się tam mnóstwo fizyki i moim problemem jest moje zerowe pojęcie o fizyce, gdzie w technikum fizykę miałem tylko przez rok. Czy pójście tam nie posiadając podstawowej wiedzy i zainteresowań z fizyki jest dobrym pomysłem? Nie mam zielonego pojęcia czy będę nadążać za materiałem i czy będę w ogóle zainteresowany takimi zajęciami, jakie występują na tym kierunku, gdy najwięcej frajdy daje mi programowanie, grafika komputerowa i tworzenie stron internetowych.
Jeszcze dostałem się na Informatykę na Politechnice Łódzkiej, gdzie program studiów wygląda lepiej dla mnie, lecz perspektywa studiowania w Poznaniu wydaje mi się bardziej przystępna i jak na razie to jest jedyna rzecz, która motywuje mnie do studiowania w tym mieście.
Chciałbym się dowiedzieć i usłyszeć od was czy powinienem przejmować się właśnie brakiem wiedzy albo może wybierając studia, powinienem patrzeć bardziej na uczelnie lub miasto czy na moje zainteresowania? Jestem także ciekaw waszych doświadczeń i przemyśleń na temat ogólnie studiów i wyżej wymienionych kierunków.
Program studiów -
https://www.fizyka.amu.edu.pl/dla-studenta/dla-studenta/kierunki-studiow/program-plany-sylabusy-s1_tkr1
Dziękuję za pomoc.