• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Problem z bazą danych na localhost

Cloud VPS
0 głosów
2,459 wizyt
pytanie zadane 23 lipca 2019 w SQL, bazy danych przez Luckyluck87 Użytkownik (660 p.)

Witam,

Pracuję na localhoście przez XAMPP i wszystko było ok a dzisiaj nagle bum i wywala mi jakiś błąd. Dodam że nic nie ustawiałem i jeszcze wcześniej działało a nagle taka niespodzianka.

Wywala mi takie informację:

"MySQL zwrócił komunikat: Dokumentacja

Nie udało się nawiązać połączenia: błędne ustawienia.

mysqli_real_connect(): (HY000/1130): Host 'localhost' is not allowed to connect to this MariaDB server

Połączenie dla użytkownika kontrolnego zdefiniowanego w pliku konfiguracyjnym nie powiodło się.

mysqli_real_connect(): (HY000/1130): Host 'localhost' is not allowed to connect to this MariaDB server

phpMyAdmin próbował połączyć się z serwerem MySQL, a serwer odrzucił połączenie. Powinieneś sprawdzić nazwę hosta, nazwę użytkownika i hasło w pliku config.inc.php i upewnić się, że odpowiadają one informacjom danym przez administratora serwera MySQL."

Bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam

komentarz 23 lipca 2019 przez Luckyluck87 Użytkownik (660 p.)
Dodam jeszcze że wcale nie otwiera mi się phpMyAdmin , tylko te błędy wyskakują , czym to może byc spowodowane to nie mam pojęcia. Wczoraj wszystko działało , a po ponownym uruchomieniu komuptera już nie działa :(
komentarz 23 lipca 2019 przez Tomek Sochacki Ekspert (227,490 p.)

a próbowaleś zrobić nowego usera i nadać mu full uprawnienia? Nie bawiłem się dawno mysql na xampp, ale po wpisaniu Twojego błędu w google jest masa wątków na SO i pierwzy z brzegu podaje jakieś rozwiązania, zobacz czy to może być to: https://stackoverflow.com/questions/1559955/host-xxx-xx-xxx-xxx-is-not-allowed-to-connect-to-this-mysql-server/1559992#1559992

komentarz 23 lipca 2019 przez Luckyluck87 Użytkownik (660 p.)
Dziękuję za odpowiedź. Tak to prawda że jest cała masa rozwiązań w google ale jak na razie żadne nie działa... Nie mam pojęcia dlaczego zepsuł się phpMyAdmin...

Zaloguj lub zarejestruj się, aby odpowiedzieć na to pytanie.

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 190 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 1,357 wizyt
pytanie zadane 5 lutego 2019 w C i C++ przez lolk45 Gaduła (3,210 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 1,299 wizyt

93,460 zapytań

142,454 odpowiedzi

322,724 komentarzy

62,837 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Kursy INF.02 i INF.03
...