Witam serdecznie. Jakis czas temu zrobiłem sobie format komputera i postanowiłem, że chociaż raz, zamiast konta lokalnego, utworze konto Microsoft za pomocą którego będę się logować. Tak też zrobiłem, utworzyłem nowego maila na Outlook.com, hasło (dla własnego bezpieczeństwa) wygenerowałem w KeePass i zapisałem w programie. Dla własnej wygody włączyłem też logowanie do systemu za pomocą kodu PIN. Bardzo fajna rzecz, lepsza niż wpisywać kilometrowe hasło z generatora. Dzisiaj, chciałem coś sprawdzić w trybie awaryjnym na komputerze. (Msconfig > opcje rozruchu = bezpieczny rozruch > reset) tam natomiast nie ma logowania za pomocą PINu, tylko normalne hasło. I tutaj niespodzianka. Moje hasło z konta Microsoft nagle nie działa. Nie potrafię się zalogować. Najgorsze jest też to, że nie potrafię wrócić do normalnego Windowsa, bo wraz z każdym restartem, komputer wczytuje tryb awaryjny. Co ja mam teraz zrobić? Gdy uda mi się wrócić do normalnego Windowsa, tam podam PIN i wyłącza konto Microsoft i przełącza na konto lokalne. Tylko jak?! Proszę o pomoc. Bez komputera jestem jak bez ręki.
Edit: Nie mam dostępu do Internetu "kablowego", mam tylko internet mobilny, a W-Lan widzę też nie działa w trybie awaryjnym.