• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

AndroidStudio - resetowanie aplikacji po cofnięciu z activity

Object Storage Arubacloud
0 głosów
148 wizyt
pytanie zadane 15 lipca 2019 w Android, Swift, Symbian przez Virius Początkujący (490 p.)
Witam, moja aplikacja posiada stronę główną (mainActivity) na której znajdują się przyciski do innych activity. Chciałbym, aby po powrocie z tych activity do strony głównej cała aplikacja się tak jakby restartowała (na nowo działały OnCreate), ponieważ jeżeli wyjdę z jednego activity do drugiego to coś dziwnego dzieje się ze zmiennymi. Macie jakiś pomysł jak to zrobić? Jeżeli ktoś nie zrozumiał o co mi chodzi to w komentarzu wytłumaczę, bo trochę chaotycznie to napisałem.

Z góry dziękuje :)

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 16 lipca 2019 przez KubenQPL Maniak (62,820 p.)
To co chcesz zrobić można osiągnąć za pomocą "recreate()".

Nie zalecałbym jednak tego rozwiązania, opisz w czym problem dokładniej bo wydaje mi się że to coś z lifecycle źle zrobiłeś. Jakie to jest to dziwne zachowanie zmiennych?
komentarz 16 lipca 2019 przez Virius Początkujący (490 p.)
Po prostu wchodząc do activity z obliczeniami wpisuje do edittext liczbę którą chce obliczyć, wszystko działa, cofam się do mainActivity, wchodzę ponownie do activity z obliczeniami, wpisuje liczbę, ale obliczenia wykonują się na zupełnie innej liczbie niż wpisałem. Tak jakby zapamiętywało poprzednie wyniki czy coś w tym stylu. Mam nadzieje że udało mi się mniej więcej wytłumaczyć :)
komentarz 16 lipca 2019 przez KubenQPL Maniak (62,820 p.)
mógłbyś pokazać kod?

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 287 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 131 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 144 wizyt

92,535 zapytań

141,376 odpowiedzi

319,449 komentarzy

61,920 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...