• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Konfiguracja routera

–1 głos
374 wizyt
pytanie zadane 11 lipca 2019 w Sieci komputerowe, internet przez adul1948 Nowicjusz (120 p.)
Cześć,

Posiadam router z Vectry, chciałbym podpiąć do niego dodatkowy router (ponieważ tego z vectry nie mogę konfigurować), następnie chciałbym ustawić tak router aby 2 komputery mogły łączyć się z siecią z vectry i miały możliwość łączenia się z 2 pozostałymi przez zdalny pulpit, natomiast te dwa pozostałe mają mieć wyłączoną możliwość łączenia się z siecią z vectry ponieważ mają modemy na kartę i w ten sposób powinny łączyć się z siecią. W jaki sposób ustawić komputery oraz skonfigurować router?

Mam jeszcze jedno pytanie czy jest możliwość aby łączyć się przez zdalny pulpit z komputerem który jest podłączony do wi-fi? Jeżeli tak to w jaki sposób ustawić router i komputer aby łączył się do tego samego routera ale nie miał dostępu do internetu z vectry tylko korzystał z internetu z modemu?

Bardzo przepraszam jeżeli pytania są banalne ale niestety nic nie znalazłem :(

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 11 lipca 2019 przez SmoothCrash Obywatel (1,520 p.)
Jeśli mogę coś powiedzieć to ja nawet niezrozumiałem twojego pytania. Posiadasz ruter z vectry chcesz podpiac do rutera drugi ruter ;) ( czemu nie zamienisz rutera z vectry na ten drugi?) Masz teraz jakies dwa komputery co maja sie laczyc przez te rutery ? ale jak za pomaca kabla czy wifi czy blutuf ? i jescze mialy mozliowsc polaczenia sie z 2 pozostalymi ? ale z czym z ruterami dwoma czy innymi dwoma komputerami i co to za zdalny pulpit ?

I zdalny pulpit do czego Linuxa . windowsa ? mac os? terminal do bankomatu ? jaki zdalny pulpit ?

Twoje pytanie nie ma kompletnie sensu

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 593 wizyt
pytanie zadane 25 października 2020 w Sieci komputerowe, internet przez L30nn Początkujący (340 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 317 wizyt
–1 głos
2 odpowiedzi 603 wizyt

93,778 zapytań

142,737 odpowiedzi

323,390 komentarzy

63,382 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Twierdza Linux. Bezpieczeństwo dla dociekliwych

Aby uzyskać rabat -10%, użyjcie kodu pasja-linux, wpisując go w specjalne pole w koszyku.

...