Hej. Chciałbym zasięgnąć u was opinii odnośnie programu z jakim pracujecie podczas edycji kodu. Ciekaw jestem z jakiego oprogramowania obecnie korzystacie i które możecie polecieć.
Mam za sobą wiele edytorów. Gdyby nie to, że Atom jakiś czas temu po prostu przestał działać - a odinstalowywanie i ponowna instalacja nie naprawia problemu (wymaga czyszczenia danych aplikacji a może nawet pozostawionych wpisów w rejestrze), to pewnie nadal siedziałbym na atomku. Ostatnio był jeszcze phpStorm w którym kończy mi się właśnie okres próbny. W tej chwili testuję UltraEdit i niby fajnie.... ale no właśnie, niby. Jak na razie nie mogę się do niego przekonać. Dodatkowo, niekorzystnie wpływa fakt że mimo iż wydaje się ciekawym rozwiązaniem, to jego cena jest moim zdaniem wygórowana. Nie będę rozpisywał się o tym co było a co nie, ponieważ nie widzę przeszkód aby spróbować z jakimś edytorem raz jeszcze.
A teraz, kolejny raz zmieniam edytor ;) Szukam, czytam i nie mogę się zdecydować. Głównie pracuję z PHP, a więc na jak najlepszym wsparciu tego języka zależy mi najbardziej. Ważnym dla mnie aspektem jest również możliwość synchronizacji/połączenia z serwerem FTP.
Pozdrawiam,
Rocket.