• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

błąd uruchamiania IDLE

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
444 wizyt
pytanie zadane 8 lipca 2019 w Python przez marcinconn Obywatel (1,560 p.)
Witam,

Po instalacji Pythona 3.7.3(wcześniejsza wersja 2.6) podczas uruchamiania IDLE z plików wersji 2.6 wywala błędy:

IDLE's subprocess didn't make connection. Either IDLE can't start subprocess or personal firewall software is blocking the connection

oraz

socket error nie można nawiązać połączenia, ponieważ komputer docelowy aktywnie go odmawia python idle

Przed instalacją nowszej wersji wszystko było normalnie. Po samym Pythonie doinstalowałem jeszcze wxPython oraz pyodbc.

Jak to naprawić?

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 8 lipca 2019 przez Secrus Nałogowiec (32,880 p.)
Python 3 nie uruchomi plików z wersji 2 bez przepisania ich najpierw na 3. Python 3 różni się od Pythona 2
komentarz 8 lipca 2019 przez marcinconn Obywatel (1,560 p.)
Ja wiem, ale samo uruchamianie takie błędy powoduje. Można otworzyć jedynie pliki z wersji 2.6, ale nie da się uruchomić

Podobne pytania

0 głosów
3 odpowiedzi 1,694 wizyt
0 głosów
5 odpowiedzi 1,721 wizyt
pytanie zadane 3 sierpnia 2020 w Python przez Igorek Mądrala (6,290 p.)
–3 głosów
1 odpowiedź 623 wizyt
pytanie zadane 11 września 2020 w C i C++ przez x_000 Obywatel (1,460 p.)

92,980 zapytań

141,943 odpowiedzi

321,189 komentarzy

62,309 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać tom 2 książki "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - będzie to około 650 stron wiedzy o ITsec (17 rozdziałów, 14 autorów, kolorowy druk).

Planowana premiera: 30.09.2024, zaś planowana wysyłka nastąpi w drugim tygodniu października 2024.

Warto preorderować, tym bardziej, iż mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy dodatkowe 15% zniżki! Dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za kod dla naszej Społeczności!

...