• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Film osadzony na stronie nie działa

Object Storage Arubacloud
0 głosów
2,020 wizyt
pytanie zadane 5 lipca 2019 w HTML i CSS przez Luckyluck87 Użytkownik (660 p.)

Witam, mam taki problem że gdy umieszczam niektóre filmy z Youtube na mojej stronie statycznej w html w znacznikach 

<iframe src="https://www.youtube.com/embed/ID-FILMU" style="position:absolute;width:100%;height:100%;left:0" width="1081" height="360" frameborder="0"  allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

To nie działa, wyswietla się info "film niedostępny". 

Moim zadaniem jest zrobić tak żeby się wyświetlał ale nie mam pojęcia jak. Będę bardzo wdzięczny za pomoc, pozdrawiam

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 5 lipca 2019 przez hun1er76 Stary wyjadacz (11,960 p.)
Youtube daje autorom możliwość blokowania osadzania danego filmu na stronach zewnętrznych. Może to jest przyczyną.
komentarz 5 lipca 2019 przez pirouetti Mądrala (6,490 p.)
Nie, raczej nie o to chodzi.

Ja też miałem podobny problem, wyświetlał mi się taki sam błąd, gdy korzystałem z różnych stron generujących kod lub innych poradników, ale te same filmy później udało mi się poprawnie zamieścić.

Poprawny sposób opisałem w swoim komentarzu poniżej.
0 głosów
odpowiedź 5 lipca 2019 przez pirouetti Mądrala (6,490 p.)
Polecam wejść na youtube w wybrany film. Po prawej od łapek w górę/dół znajduje się napis: udostępnij.

Po klinkęciu pierwsza opcja (po lewej od facebook) znajduje się kółko,

w nim '< >', a pod spodem napis 'umieść'.

Kiedyś miałem problem ze znalezieniem tego, bo jest to moim zdaniem dziwne tłumaczenie słowa embed.

Po wejściu w daną opcję wyświetla się kod, który mi zawsze działa.

Można kilka rzeczy tam odznaczyć/zaznaczyć.

Do tego samemu można edytować opcję height i width i w css dostosować sobie resztę.

W razie dalszych kłopotów napisz.
komentarz 5 lipca 2019 przez Luckyluck87 Użytkownik (660 p.)
No własnie zrobiłem dokładnie tak jak napisałeś, czyli kliknałem w "< >" ,następnie "umieść" i skopiowałem kod. Nawet spróbowałem z zaznaczoną opcją "Włacz rozszerzony tryb prywatności" i dalej nie działa... hm , no co to może być...
komentarz 5 lipca 2019 przez Luckyluck87 Użytkownik (660 p.)

@pirouetti, A może trzeba jakos połączyć się z API youtube i tam zmienić jakieś ustatwienie ? 

komentarz 5 lipca 2019 przez pirouetti Mądrala (6,490 p.)
a możesz podać link do strony, gdzie to umieszczasz?
komentarz 5 lipca 2019 przez Luckyluck87 Użytkownik (660 p.)
no nie bardzo bo ja to robię lokalnie a nie na serwerze
komentarz 5 lipca 2019 przez pirouetti Mądrala (6,490 p.)
To zapewne w tym tkwi problem. Spróbuj zamieścić na serwerze na chwilę, albo podeślij mi ten cały plik jak możesz (usuń co niedozwolone przez rodo :P), ja sprawdzę, o co chodzi.
komentarz 5 lipca 2019 przez Luckyluck87 Użytkownik (660 p.)
No możliwe że to jest problem , ale dziwne że inne filmy się lokalnie odtwarzają :) Za chwilę spróbuję zamieścić na serwerze i dam znać czy działa
komentarz 5 lipca 2019 przez pirouetti Mądrala (6,490 p.)
Może rzeczywiście ten konkretny film jest jakość zablokowany.

Łatwo wykluczyć tą opcję podmieniając w użytym kodzie link do innego filmu.

Jeśli jeden będzie działać, a drugi nie, to coś w filmie musi być nie tak.
komentarz 5 lipca 2019 przez Luckyluck87 Użytkownik (660 p.)
OK, na serwerze jak zamieściłem to działa , ale swoją drogą ciekawe czemu lokalnie nie chce działać ;)

Dziękuje za pomoc, pozdrawiam
komentarz 5 lipca 2019 przez pirouetti Mądrala (6,490 p.)
To dobrze.

Również pozdrawiam :)

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 396 wizyt
pytanie zadane 19 stycznia 2023 w HTML i CSS przez konrad1313w Nowicjusz (200 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 169 wizyt
pytanie zadane 25 lipca 2017 w JavaScript przez Alex.Ironside Stary wyjadacz (14,900 p.)

92,575 zapytań

141,424 odpowiedzi

319,649 komentarzy

61,960 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...