• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

question-closed odliczanie od 10-0

Object Storage Arubacloud
0 głosów
1,127 wizyt
pytanie zadane 4 lipca 2019 w JavaScript przez czarli.w Nowicjusz (150 p.)
zamknięte 4 lipca 2019 przez czarli.w
var sekundy=10;
while (0<=sekundy<=10){
 console.log('zostało'+sekundy+'do startu');
 sekundy--;
}

 

komentarz zamknięcia: Otrzymałem skuteczne rozwiązanie , cz3ran -dzięki
komentarz 4 lipca 2019 przez czarli.w Nowicjusz (150 p.)
proszę o pomoc , dlaczego ten kod nie odlicza od 10-0 , to mój pierwszy raz więc proszę o wyrozumiałość
komentarz 4 lipca 2019 przez Patrycjerz Mędrzec (192,320 p.)
Proszę na przyszłość pisać bardziej szczegółowy opis problemu (w treści pytania, którą bądź co bądź można edytować, a nie w komentarzu) oraz poprawnie oznaczać kod źródłowy. Jak ktoś wcześniej zauważył, to był JavaScript, a nie Java.

1 odpowiedź

+2 głosów
odpowiedź 4 lipca 2019 przez cz3ran Stary wyjadacz (13,380 p.)
wybrane 4 lipca 2019 przez ScriptyChris
 
Najlepsza
1. To jest Javascrpit :P

2. Dość lakoniczny opis

3. while ( sekundy >= 0 ) - while wykonuje się póki sekundy są większe lub równe 0 (czyli odliczanie skończy się na zerze)
komentarz 4 lipca 2019 przez czarli.w Nowicjusz (150 p.)
Dzięki za odpowiedź

No i właśnie powinien odliczać a nie działa. To moje pierwsze zadanie na kursie programowania , innych metod jeszcze nie znamy

https://jsbin.com/dizedor/edit?js,console,output
komentarz 4 lipca 2019 przez Zayebisty Gaduła (3,200 p.)
moze jednak zobacz jakis poradnik czy cos bo to co napisales nie ma prawa dzialac
komentarz 4 lipca 2019 przez pablop76 VIP (123,120 p.)

@czarli.w,

Nie skorzystałeś z podpowiedzi @cz3ran i piszesz, ze nie działa.

Popraw warunek while

komentarz 4 lipca 2019 przez czarli.w Nowicjusz (150 p.)

Dziękuję wszystkim za podpowiedzi , udało się i pierwszy kod mam za sobą 

var sekundy=10;
while (sekundy>=0){
 console.log('zostało'+sekundy+'do startu');
 sekundy--;}

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 1,564 wizyt
pytanie zadane 22 maja 2016 w JavaScript przez Orkoo7 Bywalec (2,670 p.)
+1 głos
5 odpowiedzi 7,406 wizyt
pytanie zadane 16 maja 2016 w JavaScript przez TheVirus Początkujący (480 p.)
0 głosów
3 odpowiedzi 823 wizyt
pytanie zadane 10 stycznia 2019 w C i C++ przez Ramona Okrzykińska Nowicjusz (120 p.)

92,555 zapytań

141,402 odpowiedzi

319,545 komentarzy

61,939 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...