• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

question-closed Problem z uruchomieniem Minecraft. Error

VPS Starter Arubacloud
–1 głos
10,318 wizyt
pytanie zadane 3 lipca 2019 w Systemy operacyjne, programy przez Marak123 Stary wyjadacz (11,190 p.)
zamknięte 4 lipca 2019 przez Marak123

Wyskoczył mi błąd podczas uruchamiania minecrafta shiginima launcher nie wiem jak go naprawić. Wie ktoś może jak naprawić ten błąd?Proszę o pomoc!!

Crash-Reports

        |

        | 

       \ /

--- Minecraft Crash Report ----
// Who set us up the TNT?

Time: 03.07.19 14:48
Description: Initializing game

java.lang.IllegalStateException: GLFW error 65542: WGL: The driver does not appear to support OpenGL
	at cuh.b(SourceFile:195)
	at org.lwjgl.glfw.GLFWErrorCallbackI.callback(GLFWErrorCallbackI.java:36)
	at org.lwjgl.system.JNI.invokePPPP(Native Method)
	at org.lwjgl.glfw.GLFW.nglfwCreateWindow(GLFW.java:1714)
	at org.lwjgl.glfw.GLFW.glfwCreateWindow(GLFW.java:1897)
	at cuh.<init>(SourceFile:86)
	at dld.a(SourceFile:36)
	at cvo.au(SourceFile:465)
	at cvo.b(SourceFile:395)
	at net.minecraft.client.main.Main.main(SourceFile:154)


A detailed walkthrough of the error, its code path and all known details is as follows:
---------------------------------------------------------------------------------------

-- Head --
Thread: Client thread
Stacktrace:
	at cuh.b(SourceFile:195)
	at org.lwjgl.glfw.GLFWErrorCallbackI.callback(GLFWErrorCallbackI.java:36)
	at org.lwjgl.system.JNI.invokePPPP(Native Method)
	at org.lwjgl.glfw.GLFW.nglfwCreateWindow(GLFW.java:1714)
	at org.lwjgl.glfw.GLFW.glfwCreateWindow(GLFW.java:1897)
	at cuh.<init>(SourceFile:86)
	at dld.a(SourceFile:36)
	at cvo.au(SourceFile:465)

-- Initialization --
Details:
Stacktrace:
	at cvo.b(SourceFile:395)
	at net.minecraft.client.main.Main.main(SourceFile:154)

-- System Details --
Details:
	Minecraft Version: 1.14.3
	Operating System: Windows 10 (amd64) version 10.0
	Java Version: 1.8.0_211, Oracle Corporation
	Java VM Version: Java HotSpot(TM) 64-Bit Server VM (mixed mode), Oracle Corporation
	Memory: 106011544 bytes (101 MB) / 307621888 bytes (293 MB) up to 1060372480 bytes (1011 MB)
	JVM Flags: 6 total; -Xmx1G -XX:+UseConcMarkSweepGC -XX:+CMSIncrementalMode -XX:-UseAdaptiveSizePolicy -Xmn128M -XX:HeapDumpPath=MojangTricksIntelDriversForPerformance_javaw.exe_minecraft.exe.heapdump
	Launched Version: 1.14.3
	LWJGL: 3.2.2 build 10
	OpenGL: NO CONTEXT
	GL Caps: 
	Using VBOs: Yes
	Is Modded: Probably not. Jar signature remains and client brand is untouched.
	Type: Client (map_client.txt)
	Resource Packs: 
	Current Language: ~~ERROR~~ NullPointerException: null
	CPU: <unknown>

 

komentarz zamknięcia: nic

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 3 lipca 2019 przez MsMaciek123 Pasjonat (24,760 p.)
1. Muszę wytłumaczyć ci pewną rzecz. Gra Minecraft jest PŁATNA! (100zł). Te launcharry "Shiginima", "Crystal Launcher" to 'cracki', czyli kopie gry. Są one nielegalne i na pewno Mojang nie pomoże ci.

2. Ten błąd nie jest błędem launchera, tylko gry! Kiedy on wystąpił? Kiedy gra już się uruchomiła, czy kiedy weszłeś na świat?

Wyłącz VBOs (w plikach gry)

3. Nie każdy komputer jest w stanie włączyć wersje 1.14.3. Spróbuj inną. A tak po za tym KUP oryginał.
komentarz 3 lipca 2019 przez Marak123 Stary wyjadacz (11,190 p.)
1. Wiem ze to kopia oryginału. I że pełna wersje gry trzeba kupić

2. Błąd wystąpił podczas uruchamiania gry gdy miało się już pokazać okno gry to nagle wywalił błąd nie jestem pewien ale chodzi chyba o opengl

3. Na innych wersjach to samo. Ale na pewno minecraft na kompie działa bo kiedyś działał przed aktualizacją win z 7 na 10 opengl mam 1.1

4. Ktoś jednak stworzył takie launchery jak shiginima albo crystal zeby nie trzeba było wydawać 100 zł na jakąś grę pograć miesiąc i przestać grać w tą grę, a te launchery umożliwiają darmowe granie przez co w minecraft będzie grało więcej osób.
komentarz 3 lipca 2019 przez MsMaciek123 Pasjonat (24,760 p.)
Skoro masz Win 10, to czy jest to twoje pierwsze uruchomienie Minecrafta w tej wersji systemu? Jeśli tak to spróbuj zaktualizować sterowniki.
komentarz 13 lutego 2020 przez Krystek24 Nowicjusz (140 p.)

Spróbuj pobrać tą wersję Minecraft SHiginima Launcher 4.300 download tutaj https://nicegame.pl/minecraft-shiginima-launcher-4-300/

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 841 wizyt
pytanie zadane 21 października 2020 w Python przez Szymi12 Użytkownik (630 p.)
–5 głosów
0 odpowiedzi 313 wizyt
pytanie zadane 4 lipca 2019 w Systemy operacyjne, programy przez Marak123 Stary wyjadacz (11,190 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 237 wizyt

92,454 zapytań

141,262 odpowiedzi

319,089 komentarzy

61,854 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Akademia Sekuraka 2024 zapewnia dostęp do minimum 15 szkoleń online z bezpieczeństwa IT oraz dostęp także do materiałów z edycji Sekurak Academy z roku 2023!

Przy zakupie możecie skorzystać z kodu: pasja-akademia - użyjcie go w koszyku, a uzyskacie rabat -30% na bilety w wersji "Standard"! Więcej informacji na temat akademii 2024 znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...