• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Nietypowe i trudne do wyjaśnienia zachowanie internetu

42 Warsaw Coding Academy
0 głosów
172 wizyt
pytanie zadane 2 lipca 2019 w Sieci komputerowe, internet przez eglaboud Obywatel (1,940 p.)
Witam. Mam do czynienia z tak skomplikowanym problemem, że "rozsadza on mózg". Zacznijmy od tego, że jeszcze niedawno korzystałem z Windowsa 10 i wtedy wszystko było ok. Mój router jest produkcji Mikrotika. Postanowiłem wgrać Linuxa Ubuntu na komputer. Od tej pory sieć lokalna działała prawidłowo, ale internet już nie. Raz komunikacja działa, raz są non stop timeouty. Korzystam z sieci osiedlowej i pod spodem jest też Mikrotik, ale jakiś bardziej zaawansowany model. Jak się podepnę tam bezpośrednio, to internet działa znowu poprawnie. Podobnie, gdy skorzystam z bardzo starego routera Pentagram, wymienionego na MT ze względu na wolne wifi. Komputer podpięty jest przez Ethernet. Konfiguracja routerów jest zbliżona maksymalnie do siebie, tzn wszystko co jest ustawione na Pentagramie jest tak samo ustawione na MT. Diagnoza pakietów wskazuje na problemy z routerem osiedlowym z którym nie ma komplikacji. Proszę o pomoc.

Zaloguj lub zarejestruj się, aby odpowiedzieć na to pytanie.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 1,835 wizyt
pytanie zadane 24 stycznia 2020 w Sieci komputerowe, internet przez wankan Nowicjusz (140 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 5,011 wizyt
pytanie zadane 12 listopada 2018 w Sieci komputerowe, internet przez Ubermade Bywalec (2,020 p.)

93,389 zapytań

142,385 odpowiedzi

322,547 komentarzy

62,749 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

VMware Cloud PRO - przenieś swoją infrastrukturę IT do chmury
...