• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Czy internet będzie działał?

0 głosów
325 wizyt
pytanie zadane 2 lipca 2019 w Sieci komputerowe, internet przez WojtaZio23 Użytkownik (660 p.)
edycja 2 lipca 2019 przez WojtaZio23

Witam!

Planuję zakup routera na kartę SIM, a konkretnie ten model:

Router HUAWEI B315 LTE

https://www.mediaexpert.pl/routery-3g/router-huawei-b315-lte,id-607735

Problem  polega na tym, że na razie muszę korzystać z internetu na kartę od mojego operatora, ale w przyszłości chciałbym podłączyć internet stacjonarny. I tu jest moje pytanie: Czy do tego routera będzie można podłączyć internet domowy/stacjonarny(nie wiem czy dobrze to nazywam) zamiast tej karty SIM? Sam sprzęt niby posiada gniazdo telefoniczne, ale czy to oznacza, że taki internet będzie działał w tym routerze? Jak widać jestem zupełnie zielony  w temacie. Czy ktoś mógłby mi to wytłumaczyć przy okazji jeśli będzie w stanie?

komentarz 2 lipca 2019 przez tkz Nałogowiec (42,040 p.)
O ile dostaniesz od dostawcy modem, to tak.
komentarz 2 lipca 2019 przez Arkadiusz Waluk Ekspert (291,470 p.)

@tkz, zależy jakie będzie miał łącze. Jeśli będzie to internet ADSL przez łącze telefoniczne, to w specyfikacji tego routera jest, że obsługuje, więc dodatkowy modem nie powinien być potrzebny.

komentarz 2 lipca 2019 przez tkz Nałogowiec (42,040 p.)
Używa się tego jeszcze? Myślałem, że tylko koncentryk, albo światłowód.
komentarz 3 lipca 2019 przez Arkadiusz Waluk Ekspert (291,470 p.)
Dość powszechnie używa, sam posiadam. Takie Orange świadczy standardowo po linii telefonicznej jako ADSL, nie wszędzie mają światłowody, a nawet zaryzykowałbym, że w sporej części lokalizacji tego światłowodu jeszcze nie ma (w tym u mnie).

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 2 lipca 2019 przez Kamil Łydka Stary wyjadacz (13,600 p.)
Powinno działać, ale możliwe że sam będziesz musiał skonfigurować. Te od operatora z reguły posiadają już "wbudowaną" konfigurację.
0 głosów
odpowiedź 2 lipca 2019 przez PolYGlok Pasjonat (19,510 p.)

Tam w opinii klientów 'Maciej' napisał że tak!

Router multifunkcjonalny, podłączenie do sieci internetowej możliwe zarówno przez kabel sieciowy jak i za pomocą karty sim (opcja która była dla mnie bardzo ważna).

Jeśli wierzyć tej opinii to tak- zapytaj jeszcze jak masz obawy na infolinii sklepu.

Podobne pytania

+1 głos
1 odpowiedź 497 wizyt
0 głosów
0 odpowiedzi 197 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 258 wizyt
pytanie zadane 2 października 2021 w Sieci komputerowe, internet przez chillin Nowicjusz (200 p.)

93,691 zapytań

142,610 odpowiedzi

323,215 komentarzy

63,215 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Twierdza Linux. Bezpieczeństwo dla dociekliwych

Aby uzyskać rabat -10%, użyjcie kodu pasja-linux, wpisując go w specjalne pole w koszyku.

...