• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

question-closed Blog o tematyce gier, sferze IT i technologiach

VMware Cloud PRO - przenieś swoją infrastrukturę IT do chmury
0 głosów
562 wizyt
pytanie zadane 26 czerwca 2019 w Nasze projekty przez Dawid_Predecki Obywatel (1,610 p.)
zamknięte 25 lipca 2019 przez Dawid_Predecki

Cześć wszystkim!

Od dłuższego czasu myślałem o założeniu bloga i w końcu udało mi się to małe marzenie spełnić. Założyłem stronę o tematyce informatycznej, lecz chciałbym również wrzucać tutaj wpisy dotyczące w jakiś sposób mojej osoby i moich poglądów na różne tematy. Do tej pory uczyłem się programowania frontendowego, lecz mam mały zastój w tym temacie i brak weny do dalszej nauki, co było powodem mojej decyzji o założeniu tego właśnie bloga. Postanowiłem spróbować swoich sił w pisaniu różnych blogowych tekstów. Lubię to robić i mam nadzieję, że ta forma pozwoli mi na rozwinięcie umiejętności pisarskich.

Gorąco zachęcam do oceny i wyrażania własnych opinii w komentarzach pod tym postem. Na razie są tylko dwa posty ale mam już zapisane kilka szkiców, które muszę dokończyć i będę mógł je opublikować. Proszę o wstrzymanie się z opiniami typu chu*owe. Pragnę tutaj zaznaczyć, że dopiero zaczynam przygodę z blogowaniem i na pewno wielu rzeczy muszę się jeszcze nauczyć, dlatego chciałbym Was prosić o konstruktywną krytykę, z której będę mógł wynieść jakąś lekcję.

Z góry dziękuję za wszelkie opinie i porady!

Pozdrawiam! :)

LINK: dawidpredecki.pl

EDIT (23.07.2019): Na blogu pojawiło się kilka nowych wpisów. Zapraszam do lektury i wyrażania opinii! ;)

komentarz zamknięcia: Rozwiązane
komentarz 27 czerwca 2019 przez Dawid_Predecki Obywatel (1,610 p.)
Już poprawione! Wstawiłem zdjęcie bardziej kojarzące się z blogowaniem ;)
komentarz 27 czerwca 2019 przez Ehlert Ekspert (215,010 p.)
Masz tego bloga na hostingu czy vpsie?
Na vpsie. Tańsza opcja a konfiguracja nie była specjalnie trudna.
komentarz 27 czerwca 2019 przez Ehlert Ekspert (215,010 p.)

Gratuluję słusznego wyboru.

Polecam schować stronę /wp-admin za basic authem, jeśli nie chcesz współdzielić panelu bloga z kimś kto Ci się tam wbije laugh​​​​​​

Możesz to zrobić przez htaccess, albo config vhosta w nginxie. Nie wiem z jakiego serwera korzystasz. 

Dzięki za radę, na pewno tak zrobię! Korzystam z usług OVH.

Podobne pytania

+19 głosów
5 odpowiedzi 1,313 wizyt
pytanie zadane 21 czerwca 2021 w Nasze projekty przez Arkadiusz Waluk Ekspert (290,250 p.)
+1 głos
1 odpowiedź 374 wizyt
pytanie zadane 20 października 2020 w Nasze projekty przez Czarus0 Obywatel (1,040 p.)

93,434 zapytań

142,429 odpowiedzi

322,662 komentarzy

62,798 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

...