• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Switch PoE 8 wejść

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
303 wizyt
pytanie zadane 24 czerwca 2019 w Sieci komputerowe, internet przez luna22 Obywatel (1,420 p.)
Witam. Poszukuję w miare taniego ale sprawdzonego switcha PoE dla kamer IP (8-12 wejść). Prosiłbym o polecenie czegoś ciekawego bo nie chcę kupować pierwszego lepszego znalezionego na Google :)

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 24 czerwca 2019 przez reaktywny Nałogowiec (42,200 p.)
Dobrym wyborem są CISCO, 3COM, HP, Dell, Zyxel. I jeśli budżet jest ograniczony - to śmiało można kupić używany (niektórzy sprzedawcy dają nawet gwarancję na używane).
komentarz 24 czerwca 2019 przez luna22 Obywatel (1,420 p.)
A czy takie switche się dobrze spiszą ?

TP-LINK SG1008PE

Cisco SG250-08

PS. Czy niezarządzalny switch to dobry wybór ?
komentarz 24 czerwca 2019 przez reaktywny Nałogowiec (42,200 p.)
Podałem firmy godne polecenia, ale niestety konkretnych modeli nie znam. I nie znam nikogo kto by znał wszystkie czy nawet większość modeli switchy ;)

W wyborze kierowałbym się specyfikacją urządzeń i wymaganiami kamer (czy całego systemu monitoringu).

Wydaje mi się, że niezarządzalny w zupełności wystarczy - jest to sprzęt typu "podłącz i zapomnij", no chyba  że zestaw monitoringu stawia wyższe wymagania.

Tu są dobrze opisane różnice: http://moxa.elmark.com.pl/2017/07/28/roznica-pomiedzy-switchem-niezarzadzalnym-zarzadzalnym-a-switchem-warstwy-trzeciej/

O TP-Link nie słyszałem wielu pochlebnych opinii, ale do powyższej listy można jeszcze dodać kilka firm, Ericsson czy Ubiquiti.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 1,377 wizyt
pytanie zadane 29 sierpnia 2019 w Sprzęt komputerowy przez SniffSniff Nowicjusz (180 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 130 wizyt
0 głosów
0 odpowiedzi 144 wizyt

93,015 zapytań

141,978 odpowiedzi

321,271 komentarzy

62,357 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać tom 2 książki "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - będzie to około 650 stron wiedzy o ITsec (17 rozdziałów, 14 autorów, kolorowy druk).

Planowana premiera: 30.09.2024, zaś planowana wysyłka nastąpi w drugim tygodniu października 2024.

Warto preorderować, tym bardziej, iż mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy dodatkowe 15% zniżki! Dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za kod dla naszej Społeczności!

...