• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

phpmyadmin jak zmienić ip na publiczne??

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
318 wizyt
pytanie zadane 1 czerwca 2019 w Sieci komputerowe, internet przez MegaaSoft Obywatel (1,430 p.)
Siemka. Mam "Stronę" i "Launcher" i chciałbym za darmo udostępniać ,moje projekty c++,java. Ale nie wiem jak zmienić w PhPMyAdmin IP na publiczne bo mam 127.0.0.1 co jest lokalne. A jak jest lokalne to nikt z zewnątrz nie odbierze "Sygnału".

Nie chce natomiast wykupywać Publicznego ip od operatora. Mam stronę na cba,pl darmowy hosting ale jest obsługiwane sql

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 1 czerwca 2019 przez mrspock1 Mądrala (6,420 p.)
Ja miałem dynamiczne IP w Netii. Po czwartej interwencji w obsłudze klienta (każda interwencja jest rozpatrywana przez kogoś innego, co jest ważne bo osoby które udzielają informacji są zwykle niedouczone) dostałem stałe IP bez dodatkowych opłat. Jeśli swoje programy chcesz udostępnić, to lepiej zamień je na aplikacje internetowe, bo inaczej ludzie będą się bali że to wirus i nie pobiorą programu wykonywalnego. Jakbyś już w żaden sposób nie mógł dostać zewnętrznego IP to możesz zrobić "tunelowanie". Jest kilka firm które oferują takie usługi, na przykład "ngrok".
komentarz 1 czerwca 2019 przez MegaaSoft Obywatel (1,430 p.)
Ale ja mam już parę programów .exe i chce zrobić połączenie launchera z bazą danych żeby tabele się automatycznie uzupełniały
komentarz 1 czerwca 2019 przez mrspock1 Mądrala (6,420 p.)
Nie bardzo rozumiem. Chcesz żeby te programy wykonywalne były typu client-server? Ale i tak ludzie będą się bali pobrać program wykonywalny nieznanej osoby z obawy przed wirusem. Do Delphi i języka C oferowana jest biblioteka intraweb. To jest jeden ze sposobów zrobienia bardzo łatwo aplikacji internetowej. Każdy program miał osobną formę a zmienne były w sekcji implementation więc ich nazwy nie kolidowały z nazwami unitów w innych formach. Nie było problemu połaczyć je wszystkie w jedną aplikację.
komentarz 1 czerwca 2019 przez MegaaSoft Obywatel (1,430 p.)
O Jezu.

Che zrobić tak.

Ktoś wchodzi na moją stronę www rejestruje się i widzi jakiś fajny program i go subskrybuje abym wiedział że mu się spodobał. Pobiera program (Launcher). Odpala launcher i w nim się loguje do strony, I tam po zalogowaniu się widzi w list box'ie wszystkie programy które za subskrybował i naciska np Program#1 i obok wyświetla się przycisk z pobraniem (już to mam) (tylko te połączenie)
komentarz 1 czerwca 2019 przez mrspock1 Mądrala (6,420 p.)
Informacje podałem za wyjątkiem tego, jak użytkownicy będą chętni do pobrania od ciebie programu wykonywalnego. Jak ja miałem taką sytuację to kilkadziesiąt osób napisało mi że nie będą z mojej strony pobierać żadnych programów wykonywalnych.
komentarz 1 czerwca 2019 przez MegaaSoft Obywatel (1,430 p.)
Bo źle to zrobiłeś pewnie. A zresztą to nie moja sprawa.

A pliki wykonywalne nie będą wszystkie darmowe

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 290 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 291 wizyt
pytanie zadane 28 lipca 2022 w Sieci komputerowe, internet przez celyt Nowicjusz (170 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 2,199 wizyt
pytanie zadane 21 lipca 2018 w Sieci komputerowe, internet przez Pjm88 Nowicjusz (180 p.)

92,455 zapytań

141,263 odpowiedzi

319,099 komentarzy

61,854 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Akademia Sekuraka 2024 zapewnia dostęp do minimum 15 szkoleń online z bezpieczeństwa IT oraz dostęp także do materiałów z edycji Sekurak Academy z roku 2023!

Przy zakupie możecie skorzystać z kodu: pasja-akademia - użyjcie go w koszyku, a uzyskacie rabat -30% na bilety w wersji "Standard"! Więcej informacji na temat akademii 2024 znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...