• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Nietypowy problem z Mikrofonem ,Steam

Cloud VPS
0 głosów
422 wizyt
pytanie zadane 1 czerwca 2019 w Systemy operacyjne, programy przez swistak221 Nowicjusz (210 p.)

Witam mam dosyć nie typowy problem. którego nigdzie nie mogłem poszukać.

Wiec tak mam mikrofon razem z słuchawkami Steelseries Arctis 5 mikrofon działa bez zarzutu jeżeli klient Steam jest wyłączony. np jak gram w grę która nie potrzebuje klienta Steam to wszystko działa jak trzeba. A jak odpalam Steam z gra i chce rozmawiać przez wbudowany komunikator głosowy Steam to po 30 min czasem 20  zaczyna szumieć. jeżeli wyłączę klienta gry Steam  zaczyna znowu działać normalnie mikrofon. Mało tego próbowałem inny komunikator typu ts3 , Discord  to sytuacja się powtarza. 20-30 min i zaczyna szumieć uruchomię ponownie Steam działa i znowu 30 min. Dodam tez ze reinstalacja steama nie pomogła.

Proszę bardzo o pomoc

Pozdrawiam 

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 1 czerwca 2019 przez DragonCoder Nałogowiec (36,500 p.)

Na nastepny raz napisz, czy sluchawki sa bezprzewodowe czy na wejscie minijack, zeby nikt nie musial szukac. I teraz jakie to sa szumy? Bo ja czesto mam szumy, ale one wynikaja z tego, ze moj mikrofon wylapuje prace wiatraka w laptopie, wiec fajnie by bylo gdybys to zdefiniowal.

Ograniczyc mozesz szumy w ustawieniach glosnosci mikrofonu i chyba jest tez redukcja szumow, czy po prostu pulap od jakiego ma wylapywac dźwięk . Wszystko w ustawieniach systemowych. A tak to moze byc sporo powodow, bo sa to sluchawki bluethoot , wadliwa karta, cos zakłóca sygnal, wylapuje szumy z zewnątrz jak np u mnie, problem ze sterownikami itp. 

EDIT:

https://www.google.com/amp/s/amp.reddit.com/r/steelseries/comments/7aeg86/arctis_7_micdiscord_problems/

https://www.reddit.com/r/steelseries/comments/9p31af/arctis_7_microphone_quality/

Tu sa podobne problemy, jezeli cos pomoze to daj znac

komentarz 2 czerwca 2019 przez swistak221 Nowicjusz (210 p.)
Nic nie pomogło z w/w artykułów.:( sam juz nie wiem co poradzić na to wszystko.
0 głosów
odpowiedź 1 czerwca 2019 przez swistak221 Nowicjusz (210 p.)
Przepraszam moze źle opisałem. wiec tak słuchawki sa przewodowe.  szumy wszystko wyłączone w ustawieniach. Szumy są takie ze mnie w ogolę nie słychać tylko szum tak jak bym zaczął mówić i od razu szum. problem znika po wyłączeniu stema. Dodam tez ze Próbowałem własnie dziś na oddzielnej karcie dźwiękowej   problem jest taki sam nadal :(
komentarz 2 czerwca 2019 przez DragonCoder Nałogowiec (36,500 p.)
To tu juz bym kierowal sie z tym problemem do supportu steama, skoro problem występuje tylko i wyłącznie na ich platformie

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 534 wizyt
0 głosów
0 odpowiedzi 128 wizyt
pytanie zadane 20 marca 2024 w Sprzęt komputerowy przez kv8477 Nowicjusz (120 p.)
0 głosów
3 odpowiedzi 273 wizyt
pytanie zadane 24 października 2023 w Sprzęt komputerowy przez Tadzio001 Obywatel (1,640 p.)

93,483 zapytań

142,417 odpowiedzi

322,763 komentarzy

62,895 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Kursy INF.02 i INF.03
...