• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Symfony konfiguracja

Object Storage Arubacloud
–1 głos
447 wizyt
pytanie zadane 30 maja 2019 w PHP przez michal_php Stary wyjadacz (13,700 p.)

Cześć.

Mam pytanie czy spotkał się ktoś z takim błędem:

C:\symfony3\test>php bin/console doctrine:mongodb:schema:create --index

In CheckExceptionOnInvalidReferenceBehaviorPass.php line 31:

  The service "fos_user.mailer" has a dependency on a non-existent service "templating".

Ja doczytałem się w dokumentacji , że trzeba skonfigurować e-mail w parametres.yml , ale to też mam ustawione :

parameters:
    database_host: localhost
    database_port: null
    database_name: symfonyFos
    database_user: root
    database_password: null
    mailer_transport: smtp
    mailer_host: 127.0.0.1
    mailer_user: admin@localhost
    mailer_password: null
    secret: ThisTokenIsNotSoSecretChangeIt

 

komentarz 30 maja 2019 przez michal_php Stary wyjadacz (13,700 p.)
przeniesione 30 maja 2019 przez Arkadiusz Waluk

A za drugi ram dostałem komunikat o nie rozpoznanej opcji 

In ArryNode.php line 307:

 Unrecognized option "fos_user" under "sensio_framework_extra" 

Czy ktoś coś kuma z tego ?

1 odpowiedź

+2 głosów
odpowiedź 30 maja 2019 przez Arkadiusz Waluk Ekspert (287,950 p.)

The service "fos_user.mailer" has a dependency on a non-existent service "templating".

Brakuje Ci silnika templatek, z którego chce skorzystać SwiftMailer do wysłania maila. Nie chcę być niemiły, bo to nie o to zupełnie chodzi, ale to są pytania, na które odpowiedzi znajduje się w sekundę po wklejeniu błędu w Google, pod pierwszym wynikiem, nawet nie trzeba myśleć: https://stackoverflow.com/a/47724272 Zainstaluj/skonfiguruj Twiga i będzie dobrze.

Unrecognized option "fos_user" under "sensio_framework_extra"

Przetłumaczyłeś sobie błąd? Mówi jasno, że w sensio_framework_extra masz opcję fos_user, która nie jest tam znana. Chodzi zapewne o pliki yml z konfiguracją. Pewnie ta opcja powinna być użyta w innym miejscu.

komentarz 30 maja 2019 przez michal_php Stary wyjadacz (13,700 p.)

Ale ja już to zrobiłem zanim napisałem tutaj.Jak aktualizacje:

composer require symfony/templating

To pokazuje mi , że mam aktualna wersje i ze niczego nie brakuje.Więc nie wiem gdzie jeszcze mogę znaleźć podpowiedź. 

komentarz 30 maja 2019 przez Arkadiusz Waluk Ekspert (287,950 p.)

Przeczytaj całą odpowiedź z podanego linka, cytat fragmentu który pominąłeś:

Then, add the following configuration under the framework key in your config.yml:

 

templating:
    engines: ['twig']

Update: I recently had to start a new Symfony 3.4 project with FOSUserBundle and discovered that I only had to add the above configuration to my config.yml file (as was mentioned in a comment below).

1
komentarz 30 maja 2019 przez michal_php Stary wyjadacz (13,700 p.)
Dobra jesteś wielki moje niedoczytanie działa jest super.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 697 wizyt
pytanie zadane 2 sierpnia 2018 w PHP przez Mebya Użytkownik (700 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 658 wizyt
pytanie zadane 22 marca 2018 w PHP przez tomek923 Początkujący (480 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 445 wizyt

92,572 zapytań

141,422 odpowiedzi

319,643 komentarzy

61,959 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...