• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Brak możliwości stworzenia bootowalnego pendrive

Cloud VPS
+1 głos
1,401 wizyt
pytanie zadane 29 maja 2019 w Systemy operacyjne, programy przez ks12221 Nowicjusz (130 p.)
Cześć,

mój kłopot polega na tym, że nie mogę stworzyć bootowalnego pendrive. Sytuacja wygląda następująco: chciałem stworzyć bootowalny pendrive z Windowsem, ściągnąłem do tego program Rufus, ale podczas procesu wyskoczył komunikat:"Niezidentyfikowany błąd podczas formatowania". Spróbowałem kilka razy aż zmieniłem program na Unetbootin - instalacji ukończona pomyślnie według programu, ale podczas niej Windows wywalił 1000 komunikatów, że zalecane jest przeskanowanie, bo dysk może być zepsuty, a po ukończeniu na dysku jest tylko kilka plików. Wtedy stwierdziłem, że przetestuje jeszcze inny obraz płyty instalacyjnej i ściągnąłem ISO Puppy Linuxa ze strony producenta. Rezultat ten sam. Następnie postawiłem na zmianę pendrive (użyłem czterech różnych) i nic to nie zmieniło. Podłączałem je pod trzy różne wejścia, więc nie wydaje mi się, żeby to była wina gniazd. Dodam jeszcze, że to Windows 8 i jakiś czas temu normalnie tworzenie bootowalnego pendrive szło bez zarzutu (czyli jakieś 3-4 miesiące temu).

Ktoś ma jakiś pomysł, jak to rozwiązać?

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 31 maja 2019 przez dwd86 Nowicjusz (140 p.)
Spróbuj sformatować pendriva a pomocą USB Disk Storage Format Tool. Zrób pełne formatowanie i zaznacz opcję naprawy błędów.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 2,869 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 316 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 561 wizyt

93,454 zapytań

142,448 odpowiedzi

322,717 komentarzy

62,832 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Kursy INF.02 i INF.03
...