• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

question-closed ThinkPad T450 - problem z bootowaniem Ubuntu po zainstalowaniu go

Aruba Cloud PRO i VPS, Openstack, VMWare, MS Hyper-V
0 głosów
166 wizyt
pytanie zadane 28 maja 2019 w Systemy operacyjne, programy przez Filipotyk Obywatel (1,280 p.)
zamknięte 30 maja 2019 przez Filipotyk

Witam :) Mam problem dotyczący Ubuntu. Poniżej napisałem co wyskakuje mi podczas bootowania. Z góry dzięki za pomoc :)

System BootOrder not found. Initalizing defaults.
Creating boot entry "Boot0014" with label "ubuntu" for file "EFI/ubuntu/shimx64.efi"
Reset System

komentarz zamknięcia: Samodzielnie rozwiązałem problem
komentarz 28 maja 2019 przez thryndl Nałogowiec (30,470 p.)

Znalazłem coś takiego: https://askubuntu.com/questions/1042747/system-bootorder-not-found zapoznaj się z tym, może akurat rozwiązanie tam zaproponowane sprawdzi się u Ciebie.

komentarz 29 maja 2019 przez Filipotyk Obywatel (1,280 p.)
Nie działa oraz nie mam czegoś takiego jak "custom boot" lub coś podobnego
komentarz 30 maja 2019 przez Filipotyk Obywatel (1,280 p.)
Mam wiecej informacji. To mi wyskakuje gdy w wpisze w terminalu na linuxie zbootowanym z pendrive'a "sudo efibootmgr -v": https://pastebin.com/vpqYa0u1

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 30 maja 2019 przez Filipotyk Obywatel (1,280 p.)
Rozwiązałem problem :) Zbootowałem Ubuntu z pendrive'a(bez instalacji). Usunąłem booty Ubuntu i Windowsa. Wyczyściłem dysk za pomocą diskpart i przeszedłem do instalacji. Po instalacji ustawiłem Ubuntu jako NextBoot.

Podobne pytania

0 głosów
5 odpowiedzi 260 wizyt
0 głosów
2 odpowiedzi 381 wizyt
0 głosów
3 odpowiedzi 880 wizyt

90,823 zapytań

139,496 odpowiedzi

313,568 komentarzy

60,316 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Sklep oferujący ćwiczenia JavaScript, PHP, rozmowy rekrutacyjne dla programistów i inne materiały

Oto dwie polecane książki warte uwagi. Pełną listę znajdziesz tutaj.

...