• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

c++ Wyładowanie pliku dll

0 głosów
62 wizyt
pytanie zadane 27 maja w C i C++ przez MegaaSoft Obywatel (1,420 p.)
siemka.

Mam pytanie jak wyładować plik dll po zinjecotwniu chodzi mi tu o język c++.

Tak jak mamy funkcje DLLmain to własnie ze strony tego pliku dll chciałbym go wyładować
1
komentarz 27 maja przez Patrycjerz Mędrzec (187,450 p.)
Co to znaczy "wyładować"?
komentarz 27 maja przez MegaaSoft Obywatel (1,420 p.)
no ja wstrzykujesz to żeby zrobić tak żeby wystrzyknąć plik dll xd nie wiem jak to napisać

jak by zabić ten plik  z exe
1
komentarz 27 maja przez tkz Dyskutant (9,080 p.)
A jaśniej? Może jakiś przykład?
komentarz 27 maja przez Patrycjerz Mędrzec (187,450 p.)
Nadal nic nie rozumiem. Pokaż jakiś fragment kodu, może wtedy coś mi się rozjaśni.
komentarz 27 maja przez MegaaSoft Obywatel (1,420 p.)
dobra nie jesteś obeznany lol
1
komentarz 27 maja przez Patrycjerz Mędrzec (187,450 p.)
Chodzi ci może o ładowanie i zwalnianie bibliotek za pomocą LoadLibrary oraz FreeLibrary?

Tak w ogóle, bardzo chaotycznie piszesz. Nie dziw się, że mało kto ciebie rozumie.
komentarz 27 maja przez MegaaSoft Obywatel (1,420 p.)
Tak o to właśnie chodzi. Byś mógł napisać mi jak mam wyładować?

Będę wdzięczny
komentarz 27 maja przez Patrycjerz Mędrzec (187,450 p.)
Nie znam obecnego kodu. Nie wiem, czy na pewno te funkcje ci pomogą. Ich opis znajdziesz bezproblemowo w dokumentacji, ale ogólnie rzecz biorąc, jedna ładuje bibliotekę do pamięci procesu, przyjmuje jako parametr ścieżkę do pliku i zwraca uchwyt, a druga zwalnia, przyjmując uchwyt z poprzedniej funkcji.
komentarz 27 maja przez MegaaSoft Obywatel (1,420 p.)
Hmm ciekawe poszukam i sb zrobię dzięki za info.

Chyba ogarnę

Zaloguj lub zarejestruj się, aby odpowiedzieć na to pytanie.

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 45 wizyt
0 głosów
2 odpowiedzi 174 wizyt
0 głosów
0 odpowiedzi 37 wizyt
pytanie zadane 5 maja w C i C++ przez MegaaSoft Obywatel (1,420 p.)
Porady nie od parady
Forum posiada swój własny serwer Discord, dzięki któremu będziesz mógł po prostu pogadać z innymi Pasjonatami lub zapytać o jakiś problem. Podstrona z chatem znajduje się w menu pod ikoną człowieka w dymku.IRC

67,211 zapytań

114,170 odpowiedzi

241,978 komentarzy

45,698 pasjonatów

Przeglądających: 320
Pasjonatów: 14 Gości: 306

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto dwie polecane książki warte uwagi. Pełną listę znajdziesz tutaj.

...