• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Mobile App Development

0 głosów
457 wizyt
pytanie zadane 22 maja 2019 w Inne języki przez Mateo13 Bywalec (2,360 p.)
Programuje głównie w javascript(react) i chciałbym zaczać bawić się z mobile apps.

Do wyboru z tego co wiem jest kotlin na android, swift na mac os oraz react native i flutter które są na obie platformy.

Który sposób tworzenia aplikacji z wyżej wymienionych jest najlepszy do rozpoczęcia nauki i dlaczego?

Biorąc pod uwagę że programuje w react to react native przychodzi do głowy jako pierwszy ale dart imo podobny do js'a i ma dobre resources do nauki.

4 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 22 maja 2019 przez Bazylia Początkujący (440 p.)
Ja używam głownie Javy do programowania.
0 głosów
odpowiedź 22 maja 2019 przez jared Gaduła (3,600 p.)

Do wyboru z tego co wiem jest kotlin na android, swift na mac os oraz react native i flutter które są na obie platformy.

Jest jeszcze Xamarin z .NET Core również na obie platformy.

dart imo podobny do js'a i ma dobre resources do nauki.

Dart jest językiem w trakcie produkcji.

0 głosów
odpowiedź 22 maja 2019 przez Ehlert Ekspert (215,070 p.)
ReactNative bardzo spoko do nauki. Szczególnie jeśli znasz ideologię reacta to Native łykniesz jak młody pelikan. W zasadzie różni się to tylko tym, że dla mobile masz natywne komponenty w stylu Text, View itp.

Problemy zaczynają się dopiero przy większych apkach i wyciskaniu z tej technologii wszystkiego co się da. Prawda jest taka, że RN to młoda technologia. Czasami też zdarzają się w niej błędy. Ale za to dokumentacja jest bardzo przystępna no i jest dość spora społeczność udzielająca się na gh. Także na Twoim miejscu nie zastanawiałbym się.
0 głosów
odpowiedź 22 maja 2019 przez Arkadiusz Fajdek Dyskutant (9,450 p.)

Spoko opcją jest Flutter od googla: https://flutter.dev/

Jest to dość świerzy produkt, w grudniu 2018 wyszła stabilna wersja, ale myślę że ta technologia ma naprawdę duży potencjał

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 541 wizyt
pytanie zadane 13 lutego 2023 w Algorytmy przez Marcin93 Nowicjusz (200 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 1,440 wizyt
pytanie zadane 25 września 2019 w Inne języki przez BT101 Stary wyjadacz (12,540 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 374 wizyt

93,604 zapytań

142,526 odpowiedzi

322,993 komentarzy

63,087 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Kursy INF.02 i INF.03
...